Send til en ven   Udskriv5/9 2012 kl. 18:24
Send til en ven

Danskerne er næstbedst i Europa til at finde nye job

Der er langt mere gang i jobmarkedet end mange går rundt og tror. I det første kvartal i 2012 var der 149.000 danskere der fik et nyt job. Det svarer til knap 6 pct. af arbejdsstyrken. Kun svenskerne overgår os. I Sverige fik knap 7 pct. et nyt job i samme periode.

Af Julia Bernskov

Nye tal fra Eurostats Labour Force Survey viser ifølge Agendas beregninger, at 149.000 danskere er startet deres nuværende job i 1. kvartal af 2012. Det er et højt tal og viser, at selv om mange taler om krise, så sker der en masse på arbejdsmarkedet.

Ifølge professor i økonomi ved Aalborg universitet, Per Kongshøj Madsen, er det et udtryk for, at der fortsat skabes job på arbejdsmarkedet, selvom det er lavkonjunktur – bare ikke ligeså mange som under højkonjukturen.

Michael Svarer, professor i økonomi ved Aarhus universitet, udtaler til Agenda, at det er bl.a. et fleksibelt arbejdsmarked og en høj jobomsætning, som forbedrer vilkårene for at finde nyt job, og som giver kortere ledighedsperioder.

Sammenlignet med mange andre af Europas lande, ligger Danmark altså i top – næstefter Sverige – når det gælder beskæftigede, som for nylig er startet nyt job. Efter Danmark ligger følger lande som Island, Finland og Frankrig. Helt i bund ligger Slovakiet, Rumænien – og ikke helt overraskende – Grækenland.

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35