Send til en ven   Udskriv10/7 2012 kl. 17:16
Send til en ven

Faldende ledighed er både godt og skidt

Ifølge arbejdsmarkedsstyrelsen er den faldende ledighed også et tegn på en uheldig udvikling.

Af Amanda Højme Nielsen

Selvom faldende ledighed oftest ses som noget positivt, har den seneste udvikling, ifølge beskæftigelsesregionen Hovedstaden & Sjælland, også en bagside.

I Østdanmark har den sæsonkorrigerede ledighed ligget relativt stabilt på 75.000 ledige igennem det seneste halvandet år. Men til trods for det stabile tal, er der alligevel stor forskel i den reelle ledighedsudvikling i de forskellige kommuner. Selvom ledigheden er faldet med næsten 10 pct. i nogle kommuner, betyder det ikke en tilsvarende fremgang på arbejdsmarkedet – tværtimod. Den faldende ledighed i en række kommuner langt fra København (Bornholm, Odsherred, Gribskov, Guldborgsund) skyldes bl.a. at borgerne helt forlader arbejdsmarkedet.

Omvendt oplever man i kommuner i Hovedstadsområdet (København, Frederiksberg, Hvidovre, Gentofte), at flere kommer i job, selvom ledigheden det seneste år har været stigende. Dette skyldes, at der er flere udbudte jobs, men også flere jobsøgende om buddet.

Ledigheden er steget med 4 pct. i København og på Frederiksberg og med 7 pct. i Gentofte kommune igennem det seneste år. På bl.a. Bornholm og Lolland er ledigheden faldet med mellem 8 og 10 pct. Samlet set er bruttoledigheden i Østdanmark faldet i 20 kommuner, mens den er steget i 26 andre kommuner det seneste år.

Kilde: www.brhovedstadensjaelland.dk

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35