Send til en ven   Udskriv20/1 2015 kl. 11:03
Send til en ven

5 ideer til at indlede smalltalk ved netværksarrangementer

Noget af det sværeste ved et netværksevent kan være at få en samtale i gang med én, man ikke kender. Her er 5 konkrete forslag til, hvordan du indleder en samtale ved et netværksarrangement.

Af Amanda Højme Nielsen

For nogle mennesker falder det helt naturligt at tale med fremmede – hvorimod andre går i stå blot ved tanken om, hvordan de skal få skudt en samtale i gang. Selvom det kan være svært at få startet en samtale med et vidt fremmed, kan du gøre det nemmere for dig selv, ved at lave en indledningsplan. Hvordan kan du starte samtalen?

1 Buffet snak

Benyt dig af buffeten som samtalestarter. Som regel står der flere mennesker samlet ved en buffet, og I har allerede noget til fælles, nemlig maden. Start en samtale med sidemanden, mens du alligevel står der:

fx: ”Det hele ser så lækkert ud. Jeg tror jeg prøver ________ ! Har du prøvet det?”

2 Giv en kompliment

Alle elsker en oprigtig kompliment, og det kan også være en god indledning til en samtale. Find en person i lokalet, som du kan give et oprigtig kompliment fx ”jeg kunne ikke undgå at bemærke dine sko. Hvor er de flotte. Hvor har du købt dem?”.

3 Introducer dig selv

Det virker banalt, og det er det også – men den simpleste måde at starte en samtale på, er ved at præsentere dig selv ved navn på en imødekommende måde.

4 Alene

Hold øje med, om der er deltagere, som står alene og ser ud som om, de godt kunne bruge en at tale med. Måske er du ikke den eneste, som finder det svært at starte en samtale. Du kan fx starte samtalen ved at tale om netværksarrangementet: ”Sikke mange mennesker, der er kommet i dag. Har du været med før?”

5 Hold samtalen i gang

Når først du har fået brudt isen handler det jo selvfølgelig om at holde samtalen i gang. Den nemmeste måde at gøre det på, er at tale om noget, I har til fælles – nemlig netværksarrangementet, som I deltager i. Du kan fx sige ”nå, hvordan har du så hørt om arrangementet her” eller ”det er nogle fantastiske lokaler til et arrangement, hva! Har du været her før ved en anden lejlighed?”.

Efterfølgende kan du begynde at spørge lidt mere ind til, hvem de er. Du kan fx spørge hvor de er fra, hvilken branche de er i eller i hvilken sammenhæng, de deltager i eventet.

Den nemmeste måde at holde en samtale i gang på, er ved at få den anden person til at tale. Når de først begynder at åbne op, kan du spørge mere ind til det, de fortæller om.

Held og lykke med at netværke – og husk visitkortene…

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35