Send til en ven   Udskriv13/11 2014 kl. 13:06
Send til en ven

Hold fast i dine karrieremål

Hvis du er i gang med et karriereskifte eller har brug for at reevaluere, hvor du er på vej hen rent karrieremæssigt, kan det være en god idé at være ekstra bevidst om, hvilke mål du sætter dig. Her er lidt hjælp til hvordan du kommer i gang med at udvælge dine karrieremål og holder fast i dem.

Af Erik Bernskov

Det er dig, der er ansvarlig for at lægge en karriereplan og sætte mål for, hvad du vil opnå. Hvis du ikke du selv tager initiativ og styrring, overlader du mere eller mindre din karriere til tilfældighederne. Begynd med at lave en 3-5 års plan for, hvad du gerne vil og hvad du gerne vil opnå. Du kan med fordel inddele dine mål i overordnede mål, kortsigtede og langsigtede mål.

1 Lav en grundig selv-evaluering

Sæt noget tid af til at vurdere og evaluere dine egne kvalifikationer og kerneværdier. Sæt ord på dig selv som person, både i relation til job og i dit privatliv. Hvad er du god til? Hvad er dine kerneværdier? Hvilke kvalifikationer har du? Hvilken type medarbejder er du?

Sæt også ord på dine lederkvalifikationer. Er du en god leder? Er du god til at skabe relationer, uddelegere og håndtere konflikter?

2 Spørg til råds

Er der nogen på din arbejdsplads eller i din omgangskreds, som har opnået de samme eller lignende ting, som du gerne vil opnå? Spørg vedkommende til råds. Vær åben for forandring og nye muligheder, som du måske ikke selv har tænkt på.

3 Brug din karriereplan

Når du har lagt en plan for din karriere, er det vigtigt at du jævnligt sætter tid af til at evaluere, om du bevæger dig i den rigtige retning. Hvis du ikke har været på arbejdsmarkedet i særlig lang tid, kan du med fordel gøre det en gang hvert halve år. Har du flere års erfaring kan en årlig evaluering være tilstrækkelig.

TIP: Der findes flere forskellige online ressourcer designet til at hjælpe dig med at evaluere dig selv. Du kan fx google ord som leadership self evaluation test og finde frem til forskellige, konkrete værktøjer.

Hvis du føler, du har brug for mere vejledning i din karriere, kan du også opsøge en karrierecoach og således få mere dybdegående vejledning til din karriere. HEL udvikling har siden 1991 hjulpet hundredevis af kandidater videre i karrieren.

Karrierecoaching forløb http://www.hel-udvikling.dk/index.asp?DocumentID=738

Lederudvikling forløb  http://www.hel-udvikling.dk/index.asp?DocumentID=739

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35