Send til en ven   Udskriv19/8 2014 kl. 13:24
Send til en ven

4 nøglepersoner til anbefalinger på LinkedIn

Sandsynligheden for at blive kontaktet via en LinkedIn-søgning er tre gange større for LinkedIn brugere, som er blevet anbefalet af kontakter i deres netværk. Vær ikke bange for at bede dit netværk om at anbefale dig. Her er de 4 vigtigste personer, du kan spørge.

Af Erik Bernskov

En anbefaling på LinkedIn har næsten samme effekt som i den ikke-virtuelle verden. En potentiel arbejdsgiver eller kunde ser på dine referencer og anbefalinger som pålidelighedskilder, som fortæller noget om dig, dine resultater eller arbejde. Men hvem skal du spørge, hvis du vil sikre dig de rosende ord på din profil?

Dine 4 nøglepersoner

En anbefaling er selvfølgelig mest værd, når det er en god anbefaling. Så hvem kan du regne med vil give dig rosende ord med på vejen? Indenfor følgende 4 kategorier kan du finde de nøglepersoner, der kan give dig anbefalinger, der har den bedste effekt:

1. Den tilfredse kunde

2. Holdspilleren

3. Din chef

4. Den frivillige

Den tilfredse kunde

Når tilfredse kunder vender tilbage med rosende ord, er det en oplagt mulighed for at spørge, om de vil overveje at give dig en anbefaling på LinkedIn.

Holdspilleren

Når du har arbejdet på et projekt og været en del af et team, er det oplagt at bede dine holdkammerater om en anbefaling på din indsats og resultater på det specifikke projekt. Sådanne anbefalinger er ikke kun forbeholdt erhvervslivet, men er i ligeså høj grad relevante for studerende eller praktikanter.

Din chef

Til jobsamtaler indhenter rekrutteringsfolk ofte anbefalinger fra nuværende eller tidligere arbejdsgivere. På LinkedIn kan du bede om anbefalinger fra både tidligere chefer og din nuværende chef. Din nuværende chef kan give en tidssvarende anbefaling af dine præstationer lige nu og her.

Den frivillige

Hvis du er frivillig i en organisation eller bestyrelse, kan du bede andre medlemmer eller ansvarlige om en anbefaling for det arbejde, du har bidraget med.

Gør gengæld

Husk, at du ikke er den eneste, der har brug for gode anbefalinger. Når du selv er den tilfredse kunde, holdspilleren eller chefen, så sørg for at give en anbefaling videre.

Sådan gør du i praksis

Når du vil bede dine kontakter om at anbefale dig (endorse) og dit arbejde, klikker du på Privacy & Settings på din forside. Klik på Helpful links og derefter Manage your recommendations linket. Her kan du både få overblik over dine nuværende anbefalinger, bede andre om at anbefale dig eller selv anbefale kontakter i dit netværk.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35