Send til en ven   Udskriv21/11 2014 kl. 9:33
Send til en ven

Undgå 3 almindelige fejl på din LinkedIn profil

LinkedIn kan være et fantastisk redskab i jagten på et nyt job. Desværre kan din LinkedIn profil også mindske dine chancer for at blive rekrutteret, hvis du ikke er opmærksom. Her er 3 hyppige fejl, som du bør undgå, hvis du bruger LinkedIn i din jobsøgning.

Af Erik Bernskov

Nogle tror fejlagtigt at LinkedIn på magisk vis vil føre til nye muligheder. Men en LinkedIn profil i sig selv er ikke nøglen til nye muligheder – det er til gengæld din evne til at bruge den. Se her om du måske begår en af de 3 hyppigste profilfejl:


1 Tomme felter

LinkedIn vil gøre dig opmærksom på, hvis din profil ikke er 100% komplet. Det vil sige, at du mangler at udfylde en eller flere af de felter, som LinkedIn bruger til at generere keywords, og at din profil derfor fremstår ufærdig. Men det handler ikke kun om at fylde de tommer pladser ud – det handler om at udnytte pladsen.

Overraskende nok er der alligevel mange profiler hvor informationerne er sparsomme, hvor summary afsnittet fx består af få linjer eller afsnittet om tidligere erfaringer kun er fyldt ud med enkelte overskrifter. De forskellige felter er designet til at give læseren mere information og viden om din baggrund. Hvis du ikke tager dig tiden til at udfylde informationerne korrekt og detaljeret, hvorfor skulle andre så være seriøse omkring din profil?

2 Et LinkedIn Summary vs. Resume

Afsnittet ”summary” er et af de mest misforståede på LinkedIn profiler. Et traditionelt resume og et LinkedIn summary er ikke det samme. Formålet med Summary afsnittet er, at du kan brande dig selv, dine evner og talenter og give læseren en introduktion til, hvem du er. Alligevel bruger mange deres traditionelle CV eller resume i summary afsnittet.

Selvom dine erhvervsmæssige kvalifikationer selvfølgelig kan inddrages i dit LinkedIn summary, er det vigtigt at huske på, at en online profil og et skriftligt dokument i en ansøgning ikke er det samme. Når man præsenterer sig selv online, er det vigtigt at gøre det mere personligt og imødekommende, og mindre formelt. Desuden spiller det visuelle en stor rolle – brug punktopstillinger og afsnit til at gøre sektionen lettere at skimme.

3 Uoverensstemmelser mellem LinkedIn profil og dit CV

Når du søger job, vil rekrutteringsfolk ofte søge yderligere informationer om dig på nettet – også selvom du har sendt dem et CV og en ansøgning. Der er det uheldigt, hvis der er uoverensstemmelser mellem dit ansøgningsmateriale og de informationer, rekrutteringsmedarbejderen kan finde online.

For at sikre dig, at du ikke glemmer, udelader eller mangler noget, kan du lave en gennemgang af hhv. din LinkedIn profil og dit CV. Tjek om alle datoer, fakta, resultater osv. matcher og tilpas, hvis de ikke gør.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35