Send til en ven   Udskriv13/11 2014 kl. 13:07
Send til en ven

Skab en personlig LinkedIn rutine

Måske tænker du, at LinkedIn er et godt redskab til jobsøgning, og at du derfor ikke behøver være særlig aktiv i de perioder, du ikke er jobsøgende. Her er 4 vigtige grunde til, at alle bør bruge LinkedIn regelmæssigt – jobsøgende eller ej.

Af Amanda Højme Nielsen

LinkedIn er et effektivt redskab i jobsøgning. Men det er også et fantastisk karriereredskab, og en platform som hele tiden udvikler sig. Alt for mange begår den fejl, at de primært er flittige LinkedIn brugere i de perioder, de er jobsøgende. Og når de ikke er på jagt efter nyt job, bliver de hyppige LinkedIn besøg nedprioriteret.

Der er flere gode grunde til at få indarbejdet en LinkedIn rutine uanset om du er jobsøgende eller ej. Afsæt specifikke tidspunkter for, hvornår og hvor længe du bruger LinkedIn, så du er sikker på, at du får gjort det regelmæssigt.

Her er 4 grunde til hvorfor du skal have en LinkedIn rutine.

1 Nøgleord i udvikling

Selvom din profil er fyldt med alle de rigtige nøgleord, er det vigtigt at vende tilbage til dem regelmæssigt. Der kommer hele tiden nye søgeord, vendinger og ord til, og det kan være en rigtig god ide hele tiden at udvikle nøgleordene i din egen profil. Brug tid på at finde ud af, hvilke nøgleord der florerer i din branche og opdater/udskift nøgleord regelmæssigt.

2 Søgeoptimering

De profiler, som ikke bliver opdateret regelmæssigt ryger automatisk ned på listen, når der bliver foretaget søgninger, både internt på LinkedIn og i googlesøgninger. LinkedIn’s database prioriterer ny data. Nøgleordene i din profil er især vigtige, hvis du vil ligge højt i google søgninger på LinkedIn profiler.

3 Imødekom ændringer

LinkedIn er en platform som hele tiden foretager ændringer både i forhold til udseende og funktioner. Hvis du ikke holder fingeren på pulsen, kan du risikere at blive overhalet indenom af andre, som sørger for at holde deres profiler up-to-date og relevante.

4 Branding

Regelmæssige opdateringer kan være med til at brande din virksomhed og skabe opmærksomhed omkring dig. Del indhold fra din officielle hjemmeside/blog eller relevante nyheder og artikler fra andre platforme. Det du deler, dukker op på dit netværks forside.

Det samme princip gør sig gældende for deltagelse i diskussioner og grupper. Din regelmæssige aktivitet er med til at synliggøre dig og på den måde brande dig. Samtidig med, at du er aktiv i diverse grupper og i form af opdateringer, styrker du også dit brand ved aktivt at administrere dit netværk og din egen profil.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35