Send til en ven   Udskriv12/3 2014 kl. 10:13
Send til en ven

5 forskelle på dit CV og din LinkedIn profil

LinkedIn er en slags virtuel opslagstavle over dine nuværende og tidligere beskæftigelser samt dine erfaringer. Men selvom din LinkedIn profil indeholder dine CV informationer, er dit CV og din LinkedIn profil gode til forskellige formål.

Af Amanda Højme Nielsen

Efterhånden som flere og flere har en LinkedIn profil og bruger den som deres virtuelle visitkort, er der også mange, som fejlagtigt tror, at deres LinkedIn profil og deres CV er et og samme fedt. Det er de ikke. For selvom begge dele indeholder dine erfaringer, uddannelse, kontakt information og tidligere arbejdsopgaver, er der dele af din LinkedIn profil, som ikke hører hjemme i dit CV.

De 5 forskelle

Din LinkedIn profil danner et godt overblik over, hvem du er og hvad du kan, men den er ikke skræddersyet til specifikke jobopslag. Med andre ord, du kan ikke sende hele din LinkedIn profil i en ansøgning og forvente, at din kommende arbejdsgiver selv regner ud, hvorfor dine erfaringer og evner er et perfekt match til jobbet. Når du søger et konkret job, skal dit CV være målrettet og vise hvordan, du passer til jobbet.

Her er 5 elementer fra din LinkedIn profil, som ikke bør være en del af dit CV.

1 Anbefalinger

Netværk og anbefalinger skaber tillid på LinkedIn, men en kommende arbejdsgiver er ikke interesseret i en lang liste over referencenavne. Det forventes, at du har referencer klar til hvis du går videre i en rekrutteringsproces, men vær nøjsom med at udvælge hvem der står på din referenceliste.

2 publiceringer

På LinkedIn giver dig muligheden for at holde styr på alle de publiceringer, du har skrevet eller udgivet (som fx blogindlæg, artikler, bøger etc.). Selvom din kommende arbejdsgiver måske kan have interesse i at se eller læse noget af det, du har skrevet, er det unødvendigt at linke til samtlige af dine publiceringer i dit CV. Henvis hellere til det specifikke sted på din LinkedIn profil, hvor der findes en oversigt.

3 Erfaringer

Tænk på din LinkedIn profil som dit primære CV, og udpluk derefter relevante informationer, når du skriver et CV som er målrettet et specifikt jobopslag. Det er ikke alle erfaringer, projekter og tidligere arbejdsopgaver, som er relevante i alle ansøgninger. Udvælg de erfaringer, som passer til jobbet.

4 Billede

Din profil på LinkedIn indeholder et billede. Men det er ikke altid en fordel af indsætte et billede i dit CV. Lad dine erfaringer tale for sig selv. Hvis din kommende arbejdsgiver vælger at kigge din LinkedIn profil igennem eller lave en google søgning på dig, vil der automatisk dukke billeder op. Sørg blot for, at billedet på din LinkedIn profil (og andre sociale medier) ser professionelt ud.

5 interesser

På LinkedIn kan du oplyse om dine hobbyer og fritidsinteresser. Men en lang opremsning af fritidsinteresser er ikke relevant på dit CV. Din kommende arbejdsgiver behøver ikke at vide, du elsker at lave mad, hvis du søger en stilling indenfor IT. Hvis han læser din LinkedIn profil, kan han selv læse om dine fritidsinteresser.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35