Send til en ven   Udskriv11/9 2014 kl. 10:31
Send til en ven

Få et spændende job i udlandet

Nogle gange kan drømmen om et karriereskrift også være en drøm at rykke rødderne op og flytte udenlands. Hvis du er på jagt efter et drømmejob udenfor Danmarks grænser er her 5 gode råd til hvordan du øger chancerne for at blive hyret.

Hvis du har fået mod på at flytte din karriere udenlands og prøve kræfter med arbejdsmarkedet i en anden del af verden kræver det, at du har en proaktiv tilgang til processen. Her er 4 tip til hvordan du kan øge dine chancer for at få drømmejobbet i udlandet.

Vær proaktiv

Måske har du endnu ikke et specifikt jobtilbud i sigte – kun drømmen om en ny karriere i udlandet. Er det tilfældet handler det om at være proaktiv. Brug dit netværk og undersøg markedet og virksomheder i det område, du gerne vil flytte til. Kontakt de virksomheder, der har interesse for dig. Der kan være andre procedurer for uopfordrede ansøgninger i udlandet end herhjemme – så find ud af, hvordan du bedst gebærder dig.

TIP: LinkedIn er en god platform i forhold til at undersøge og kontakte udenlandske virksomheder. Husk i den forbindelse at opdatere din LinkedIn profil

Lokale kontakter

De fleste universiteter har karrierecentre, som kan være en stor hjælp for jobsøgende. Her kan du bl.a. henvende dig med spørgsmål vedrørende ansøgninger og jobsamtaler i det pågældende land eller område. Det er en god måde at opbygge et lokalt netværk og få nye input og ideer til din jobsøgning.

Research

Gør flittigt brug af internettet og brug tid på at undersøge den by og det land, hvor du gerne vil arbejde. Er der bestemte regler for udlændinge, du skal tage højde for? Fx opholdstilladelser, boligforhold osv. Har du allerede taget beslutningen om at flytte, kan det være en god idé at undersøge hvad din nye hjemby har at byde på i erhvervslivet. Få fat i lokale aviser og følg med i, hvad der sker. Når du skal i gang med jobsøgningen er det en fordel, at du har kendskab til miljøet både indenfor og udenfor virksomheden.

Research er nøglen til forberedelse. Du har mulighed for at undersøge og planlægge meget på forhånd. Lav en liste over alle de praktiske detaljer, du skal have på plads i forhold til hhv. din nye karriere og din nye hjemby.

Gennemsigtighed

Lad dine nye potentielle arbejdsgivere vide, at du har planer om at flytte udenlands. Brug din research og vis, at du på egen hånd har undersøgt og sat dig ind de praktiske aspekter ved at flytte til et nyt land. Det, at du har sat dig ind i virksomhedens kultur og det lokale miljø og samfund, udviser engagement.

OI Global Partners kan være en hjælp

HEL udvikling er partner i OI Global Partners som er et internationalt netværk af outplacementfirmaer. Kandidater har mulighed for at få et møde med en partner i det land, som man måtte være interesseret i at finde job i. Herigennem kan man få opdateret viden fra en konsulent, der kender alt til de bedste måder at finde et nyt job i det pågældende land.

Det kan være en lang og sej proces at flytte sin karriere udenlands, og det kræver langt mere planlægning end et almindeligt jobskifte. Med god planlægning og en handlingsplan, er det allerede nået langt.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35