Træn dig til bedre testresultater

Det er meget udbredt, at der som en del af et ansættelsesforløb indgår en personlighedstest og intelligens- eller færdighedstests. En virksomhed bruger typisk tests til at finde ud af, hvorvidt du matcher virksomhedens profil og det pågældende job. Læs her om hvordan du kan forberede dig til en test.

Din første indskydelse er oftest den bedste

Ifølge en undersøgelse fra Alberta Universitetet i Canada kan vores underbevidsthed gøre meget mere gavn end vi tror – og spille en motiverende rolle, når der skal træffes beslutninger. Vi skal derfor blive bedre til at turde ”lytte” til vores intuition.

Din personlige karriereplan for i år

Selvom året ikke længere er så nyt, er det stadig ikke for sent at lave en personlig karriereplan for resten af dette år. Ikke alene er en karriereplan god for din personlige motivation, den kan også give dig det nødvendige overblik, så du kan være konkurrencedygtig indenfor dit felt.

Arbejd dig hen mod din egen forfremmelse

En forfremmelse handler ikke blot om at gøre det, du får løn for og måske være heldig – det handler tværtimod om at gå den ekstra mil i din nuværende stilling og vise, at du er klar til mere ansvar og nye udfordringer. Her er nogle bud på, hvordan du kan arbejde dig hen mod en forfremmelse.

Tag tænkehatten på

Succesfulde mennesker har ofte en positiv og rational tilgang til beslutninger, der skal tages. Det skyldes at vores tilgang til problemstillinger – enten den er positiv eller negativ - påvirker udfaldet af vores beslutningsproces. Læs her om værktøjet ”6 thinking hats”, som er en metode, der hjælper til at se problemstillinger fra mere end én vinkel, før du træffer en beslutning.

Få mere ud af dit hjemmearbejde

At ”arbejde hjemmefra” associeres ofte med mere tid til familien og større fleksibilitet og er en drøm for mange. Det er dog ofte svært at opretholde balancen mellem arbejde og fritid, når man arbejder hjemmefra. Læs her forslag til, hvordan du kan få mere ud af at arbejde hjemmefra.
Bliv blogger og opnå online ekspertstatus

Bliv blogger og opnå online ekspertstatus

Uanset om du er socialpædagog eller økonomichef, kan du trække på dine erfaringer og kompetencer, skabe din egen blog og opnå ”ekspertstatus” inden for dit felt. Det lyder måske nemt - og det er det også.
Lav din egen karriereblog

Lav din egen karriereblog

Det kræver ikke de helt store IT færdigheder at kunne lave sin egen hjemmeside. Flere og flere udbydere gør det enkelt (og gratis) at kreere sin egen blog eller hjemmeside – og det er måske netop det, der skal til, for at sætte skub i din jobsøgning.

4 nye kvalifikationer jobsøgende bør mestre

I en tid, hvor jobs er få og jobsøgende mange, kræver det nogle gange lidt mere end et godt CV og jobsamtaleteknikker for at skille sig ud. Her er 4 nye kvalifikationer, som kan skille dig ud fra mængden som jobsøgende.
6 gode råd til den fængende præsentation

6 gode råd til den fængende præsentation

Hvad enten du skal holde et foredrag, et oplæg eller give en præsentation, er det vigtigt, at du fanger dine tilhøreres opmærksomhed og interesse. Når du har publikum med, bliver udbyttet også langt større – både for dig og dem.
Foretag et kompetencetjek

Foretag et kompetencetjek

Et kompetencetjek kan være med til at klargøre, om du udvikler dig. Find ud af på hvilket niveau dine kompetencer imødekommer dine konkrete arbejdsopgaver på jobbet.
Bliv ekspert inden for dit fagområde

Bliv ekspert inden for dit fagområde

Du styrker din karriere og får større arbejdsglæde, hvis du vælger at gøre en ekstraordinær indsats for at få ekspertstatus inden for dit job- eller forretningsområde.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35