Send til en ven   Udskriv21/3 2012 kl. 11:31
Send til en ven

Lav din egen karriereblog

Det kræver ikke de helt store IT færdigheder at kunne lave sin egen hjemmeside. Flere og flere udbydere gør det enkelt (og gratis) at kreere sin egen blog eller hjemmeside – og det er måske netop det, der skal til, for at sætte skub i din jobsøgning.

Af Amanda Højme Nielsen

En personlig karrierehjemmeside eller blog skal fungere som et supplement til – og ikke en erstatning for – dit CV, og skal være et forum hvor arbejdsgivere, headhuntere og andre kan læse om dine forskellige færdigheder, erfaringer og kompetencer. Kort sagt, du skal bruge en karriereside til at skabe mere interesse omkring dig – og den er relevant uanset branche, om du er nyuddannet eller har mange års erfaring.

Udover at bruge en personlig karrierehjemmeside som et aktivt redskab til at promovere dig selv, er det også med til at øge dine chancer for at blive fundet i en googlesøgning.

Sæt i gang

Der findes flere forskellige måder at gribe en personlig karriere hjemmeside an på. Fx har jobzonen gjort karrierehjemmesider let tilgængelige i samarbejde med 123hjemmeside.dk, hvor du kan profilere dine kompetencer, fortælle om dig selv, dine fremtidsplaner og det, du har opnået i din karriere indtil. Her er to eksempler på karrierehjemmesider kreeret via 123hjemmeside:

http://www.123hjemmeside.dk/MayHesseldahl

http://www.123hjemmeside.dk/PeterPetersen

Der findes selvfølgelig også andre udbydere, som du kan benytte dig af (heriblandt www.blogger.com, www.wordpress.org www.gratis-blog.dk, www.blogda.dk www.smartlog.dk). Uanset hvilken løsning og webhost du vælger, er der nogle grundlæggende ting du skal huske at inkludere i din karrierehjemmeside/blog:

  • Introducer dig selv og dine interesser (ikke hele din livshistorie)
  • Fortæl om hvilke resultater du har opnået i tidligere jobs
  • Fortæl om hvilke udfordringer/arbejdsopgaver, du søger
  • Link til andre hjemmesider (blogs, LinkedIn)
  • Upload dit CV
  • Inkluder portefølje
  • Gør dine kontaktoplysninger lette at finde
  • Brug et professionelt billede
  • Scan og upload evt. dine eksamensbeviser

Brug det kreativt

En blog giver dig også muligheden for at uploade videoer, så du kan eventuelt uploade en introduktionsvideo af dig selv eller lave et video CV. Hvis din karriereblog er baseret på et kreativt fag, vil det være en god idé at lave et slideshow med eksempler på projekter, shows, udstillinger, billeder m.m.

Husk at holde fokus på, at din karriereblog eller hjemmeside skal profilere dig professionelt. Undgå irrelevant information i dit CV, upassende tekst, billeder eller kommentarer.

God arbejdslyst.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35