Send til en ven   Udskriv14/9 2011 kl. 13:55
Send til en ven

Outplacement fungerer på tværs af brancher

Bankansatte der i disse tider rammes af nedskæringer behøver ikke fortvivle. Erfaringen viser, at medarbejdere i banksektoren har kompetencer, som kan overføres til andre brancher.

Af Amanda Højme Nielsen

På trods af et stort overskud i regnskabet har Nordea for nyligt varslet en stor nedskæringsrunde, hvor op mod 650 medarbejdere kan miste jobbet. Mange forventer desuden at andre banker følger i Nordeas fodspor.

Det er ikke første gang, der varsles store nedskæringer hos bankerne, men tidligere nedskæringer har vist, at bankfolk godt kan finde job i andre sektorer.

Når der fyres i danske virksomheder, er der hjælp at hente hos Outplacement virksomheder såsom Unikom/HEL Udvikling. Virksomheder som denne har netop erfaring med at hjælpe opsagte medarbejdere videre – også på tværs af brancher.

Partner Erik Bernskov i det nyligt fusionerede Unikom HEL Udvikling udtaler:

Vi har erfaring for at også bankfolk kan overføre deres kompetencer til andre brancher. I arbejdet med at genplacere opsagte medarbejdere i banker arbejder vi bl.a. med en model, som sikrer, at de bliver opmærksomme på de jobmuligheder der er. Desuden afsøger vi mulighederne for at finde andre typer af virksomheder, hvor kandidaterne kan bruge deres erfaringer.

www.unikom.dk

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35