Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 11:16
Send til en ven

Opnå resultater ved at arbejde med netværk

Når du har gjort dig de indledende tanker om, hvad dit mål med din jobsøgning er, så er det tid til at lægge en konkret plan for at arbejde med dit netværk. En gennemarbejdet og velstruktureret plan giver dig mulighed for at få det store overblik.

Af Amanda Højme Nielsen

Før du går i gang med at arbejde med netværk, så tænk strategisk over, hvad du ønsker at opnå.

Vigtigst er det derefter, at sætte konkrete mål for arbejdet med dit netværk. Start med at finde frem til dit overordnede mål. Hvad er formålet med dit netværk? Ønsker du fx at skabe langsigtede karrieremuligheder eller at finde nyt job via dit netværk?

Når du har fundet frem til dit overordnede mål, finder du frem til nogle mindre mål, som vil hjælpe dig til at måle din succes – delmål.

Sæt konkrete delmål

Delmålene skal være konkrete mål, som du mener, vil hjælpe dig med at opnå dit formål. Hvis dit overordnede mål (formål) fx er at finde et nyt job, kan ét af dine delmål være at finde min. 100 nye, relevante kontakter via LinkedIn indenfor den næste måned eller opdatere mit CV til min profil på LinkeIn indenfor den næste uge.

Når du har fundet frem til dine delmål, kan du begynde at overveje, hvilke initiativer du skal tage for at nå til dine delmål. Hvis du fx har besluttet at opdatere dit CV, hvor skal du så begynde? Når du har været hele tankeprocessen igennem, kan din plan eventuelt se således ud:

FORMÅL: mit overordnede mål

NYT JOB

DELMÅL

100 nye kontakter

Opdatere online CV

INITIATIVER

Research virksomheder

  1. opsøge 5 nye kontakter/dag
  2. opdatér billede, jobs og referencer

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35