Send til en ven   Udskriv5/6 2012 kl. 23:08
Send til en ven

Jobmarkedet skal ses med nye briller

Den amerikanske CEO for virksomheden oDesk efterlyser en ny tilgang til jobmarkedet. Vi skal have nye briller på, og ændre vores grundlæggende forståelse af, hvad det vil sige, at komme i job.

Af Amanda Højme Nielsen

Gary Swart, manden bag oDesk, som er en hurtigt voksende online portal, der matcher arbejdskraft med konkrete arbejdsopgaver, mener, at vores udsyn på arbejdsmarkedet bør ændre sig i takt med, at vores behov og reelle jobsituationer også ændres. Vi måler ofte succes på jobmarkedet på, om man finder et nyt fast job. Enten via jobopslag, netværk eller sociale medier. Men Gary Swart mener, at der måske er behov for en ny målestok for succes med jobsøgningen.

Den almindelige og traditionelle fastansættelsesform er ikke nødvendigvis den bedste. Vi føler sikkerhed og accept ved at være fastansat i en stilling; det er normen i samfundet. Men ifølge professor Rita McGrath fra Columbia Business School, er vi nød til at acceptere at virkeligheden er en helt anden. Den traditionelle ansættelsesmodel er på vej ud, og konsekvenserne af den økonomiske krise gør mange jobsøgere usikre på, hvordan de skal tackle det skiftende jobmarked. Men det behøver slet ikke være så problematisk, siger McGrath.

Et hav af nye muligheder

Den rivende udvikling inden for teknologiens verden har resulteret i, at det aldrig har været lettere at kommunikere med kompetent arbejdskraft på tværs af landegrænser. Gary Swart kalder denne nye jobmodel: Work 3.0.

I stedet for at fokusere på job og fastansættelse, må vi forstå at kompetent arbejdskraft hele tiden efterlyses, og at den er skiftende og virtuel. Udviklingen af internettet, teknologi og online ydelser gør, at arbejdskraft inden for mange forskellige brancher ikke længere er bundet af fysiske arbejdspladser i nærområdet – og derfor heller ikke bør tænke i faste rammer. Grafiske designere og udviklere kan fx frit vælge mellem projekter uden at være bundet af landegrænser og tidszoner, siger Swart.

Når vi forstår af den teknologiske udvikling også kan være en fordel for jobsøgende i et konstant skiftende jobmarked, kan det måske åbne op for mere online arbejde og nye arbejdsmæssige muligheder.

Læs artiklen her: http://techcrunch.com/2012/03/04/work-3-0-how-the-employment-model-needs-to-change/?goback=%2Egde_2664629_member_99084212

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35