Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 11:21
Send til en ven

Deltag i et netværk der passer dig

Der findes mange forskellige professionelle organiserede netværk. Nogle er meget målrettede at hjælpe hinanden med at opnå ordrer eller leads til kunder. Andre netværk har til formål at ledere kan mødes og give hinanden sparring og hen ad vejen også drage fordel af netværket på forskellig vis. Bliv aktiv i et netværk, der passer dig.

Af Erik Bernskov

Der er stor forskel på hvilke resultater du opnår ved deltagelse i et af de mange formaliserede netværk. Hvert enkelt netværk har sit eget formål, indhold, deltagerprofiler og mødefrekvens.

For at komme frem til, hvorvidt et netværk er relevant for dig, så find først og fremmest frem til svaret på følgende spørgsmål:

  • Hvad ønsker jeg at opnå, ved at være medlem af et netværk?
  • Hvad er mit overordnede formål med at være en del af et netværk?

Når du har fundet frem til dit eget svar på dette spørgsmål, kan du begynde at identificerer hvilke netværk, der passer til dit/dine behov. I processen kan følgende spørgsmål være en hjælp, når du skal finde frem til, om et netværk passer til dig.

  1. Hjælper dette netværk dig med at opnå dit overordnede formål?
  2. Hvor meget af din tid vil det pågældende netværk kræve? Og bringer den tid, du investerer, dig tættere på dine mål?

TIP: Det er ikke vigtigt, at du er en del af mange forskellige netværk – det vigtigste er, at du netværker det rigtige sted. Selvom du måske eksperimenterer med forskellige netværks i starten, så kog det langsomt ned til det netværk, som passer bedst til dine behov, og fokusér din tid dér.

Jo mere tid du investerer i et netværk, jo mere får du igen. Det gælder både ved møderne og i kontakten til de øvrige i netværket mellem møderne.


Eksempler på Netværk, du kan overveje i forhold til dine behov:


Netværk Danmark

Danmarks største professionelle vidensnetværk med over 5600 danske erhvervsledere fra 2500 danske virksomheder samlet i over 270 forskellige netværksgruppe.


Executives’ global network (EGN)

Et globalt netværk etableret af Netværk Danmark i 2007. Giver Executives mulighed for at dele viden med hinanden verden over i blandt andet Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Singapore, Kina, Australien og Sydafrika.


BNI (Business Network International)

Et meget målrettet forretningsnetværk for professionelle erhvervsfolk med fokus på at skaffe hinanden leads, referencer og anbefalinger. Du deltager i en gruppe med forretningsfolk fra forskellige brancher, som ugentligt holder møder og udveksler leads.

GLOBAL Network

Et erhvervs- og salgsnetværk hvor du kan udvikle nye forretningsforbindelser igennem blandt andet brancheforedrag og møder.

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL grupper)

Landets største netværk for erhvervsledere og direktører bestående af grupper på ca. 30 medlemmer. Der findes ialt 117 VL grupper, heraf 19 i udlandet.

ERFA94 / Cronquist Consult

Et mindre privat konsulentnetværk med fokus på at lede og udvikle kunders forretningsmæssige succeser igennem kurser og konsulentydelser.


Round Table Danmark

Round Table Danmark er en organisation, der henvender sig til unge mænd med lederambitioner i alderen 20-40 år. Der er i Danmark omkring 2300 medlemmer på landsplan.


TIP: Ud over disse netværk findes andre former for netværk, hvor der også indgår andre aktiviteter, som ikke direkte relaterer sig til forretningslivet. Fx Rotary, Lions Club, politiske partier, loger o.m.a.

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35