Send til en ven   Udskriv18/10 2011 kl. 15:23
Send til en ven

Vær aktivt jobsøgende

Når du pludselig står uden job er det vigtigt, at du holder dig i gang, etablerer nogle faste rutiner og er aktiv i din jobsøgningsproces.

Af Erik Bernskov

Gør plads til din jobsøgning

Indret en arbejdsplads eller kontor til dit jobsøgningsarbejde, hvor du har plads, og hvor familien respekterer, at når du er der, er du på arbejde - og dermed fredet”. Etablér dig et sted hvor du har adgang til din e-mail, printer/scanner, telefon m.v.

Daglige og ugentlige arbejdsrutiner

Sæt nogle ugentlig og daglige mål over det, du skal nå, og følg derefter din plan. Vær realistisk, men også ambitiøs. Hvilke dage vil du bruge på søgning på nettet? Hvilke dage skal afsættes til netværk og møder? Hvornår skal du skrive ansøgninger?

Hold styr på dine mål og din indsats

Etablér et bogholderi” for dine mål og din arbejdsindsats fx ved at bruge et Excel regneark. Du skal holde styr på hvilke sager, du har åbne, hvilke du skal rykke på, følge op på og hvilke der er afsluttede.

Høj arbejdsbelastning

For en aktiv jobsøgende er det en god idé at have imellem 10-15 aktive sager i gang samtidig. Det kan være netværksaftaler, ansøgninger, uopfordrede henvendelser osv. Når en sag afsluttes, skal du åbne nye sager, så du hele tiden bibeholder et højt arbejdsniveau.

Vælg en sparringspartner

Hvis din arbejdsgiver ikke har bevilget dig muligheden for at gøre brug af en outplacement konsulent, så find selv en sparringspartner. I din omgangskreds er der sikkert én eller flere, som gerne vil stille op som sparringspartner. Det er altid værdifuldt at få andres input og synspunkter.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35