Send til en ven   Udskriv6/12 2012 kl. 16:29
Send til en ven

Undgå 5 fejl på vejen til netværkssucces

Det at netværke er et vigtigt redskab for dig, der gerne vil fremme din karriere eller leder efter nyt job. Men det er ikke altid lige let – læs her hvilke 5 fejl, du bør undgå, når du gerne vil have succes med at netværke.

Af Erik Bernskov

Hvis arbejdet med netværk ikke er bevidst og velovervejet fra din side, er der også mindre chance for, at du opnår det, du gerne vil. Det gælder hvad enten du søger nyt job eller gerne vil skabe nye, potentielle muligheder for din karriere. Her er 5 typiske netværksfejl som kan hindre, at oplevelsen med netværk skaber resultater.

Intet formål

Når man netværker med andre er det vigtigt selv at have et formål for øje – er du på jagt efter nyt job, en reference, gode råd eller general information? Sørg for at vide, hvad du ønsker at opnå med dit netværk ,forbered dig og hav et mål for øje.

Pas på kontakterne

Det kan være svært at holde styr på navne, telefonnumre, jobstillinger osv., hvis man ikke skriver det ned og holder en vis orden. Saml og hold styr på alle dine kontaktpersoner ét sted, så du kan huske hvem, der er hvem. Husk samtidig at værne om dine kontakters ret til privatliv; giv aldrig en kontaktpersons private oplysninger videre uden tilladelse.

For meget ”mig selv”

Du skal selvfølgelig vide, hvad dine egne behov og mål er; men lad værre med kun at være på jagt efter at få opfyldt og tilfredsstillet dine egne netværksønsker. Et netværk handler først og fremmest om at skabe længerevarende kontakter og opbygge tillid, og her gælder det altså om at være villig til også at dele ud af egne referencer, kontakter eller gode råd. Med andre ord, du skal både give og modtage.

Fra kontakt til møde

Det gør dig ikke nødvendigvis til en god netværker, at din adressebog er fyldt med telefonnumre og kontaktoplysninger. Værdien af dit netværk kan måles på antallet af møder eller samtaler det udmunder i at mødes ansigt til ansigt. Brug sociale platforme som fx LinkedIn til at skabe potentielle netværkskontakter med henblik på et netværksmøde.

Respekter andres tid

Når man netværker, er det vigtigt at have respekt for andres tid – lad værre med at rende folk unødigt på dørene. Det er vigtigt at gøre opmærksom på dig selv og følge op med dine kontakter, men det er også vigtigt med en vis balance mellem for meget og for lidt.

Når du kanaliserer dine bestræbelser og energi på den rigtige måde og fokuserer på at opbygge et solidt netværk, kan det være et effektivt redskab i din karriere – uanset hvor i karrieren, du befinder dig.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35