Send til en ven   Udskriv27/7 2011 kl. 20:37
Send til en ven

Hold dig opdateret via blogs

Indenfor stort set alle fagområder findes der aktive bloggere i både ind- og udland. Find frem til hvilke blogs der kan holde dig opdateret om andres meninger og synspunkter indenfor dit felt - og følg dem.

Af Amanda Højme Nielsen

En blog (forkortelse for web log) er en slags personlig hjemmeside, hvor du løbende kan poste dine egne artikler og holdninger, gøre opmærksom på eller kommentere events, indsætte billeder og grafik m.v.

Normalt kombinerer en blog tekst, billeder og links til andre blogs og internetsider, og læsere som regel også kommenterer på bloggen. Hvor nogle blogs bruges privat og fungere som en slags online dagbog, kan blogs også være businessrelaterede.

Følg med i relevante blogs

  • Blogs kan både bruges som et aktivt led i din jobsøgning, og som et værktøj til at holde dig opdateret i dit job. Det er således et værktøj til nemt at finde information og netværk indenfor dit felt.
  • Overvej hvilke emner, informationer, brancher og netværk, du kan drage fordel af, og undersøg derefter hvilke forskellige blogs der matcher dine behov – det kan være både private og businessrelaterede blogs – alt afhængig af hvilken branche, du er i.

Når du har fundet frem til 2-4 relevante blogs, kan du aktivt begynde at følge med. En god idé er, at afsætte et fast tidsrum dagligt til blogs. På den måde bruger du ikke for meget tid, men har samtidig muligheden for at holde dig opdateret.

Følg med i nyhedsopslag, deltag i debatter, læs artikler og stil spørgsmål. Blogs giver god mulighed for at udvide din horisont og finde nye muligheder steder, du måske ikke havde ventet.

Du kan benytte Google blogs til at finde frem til blogs, der er relevante for dig

http://blogsearch.google.com/

Opret din egen blog

Her kan du oprette din egen blog:

www.blogger.com

http://wordpress.com

www.smartlog.dk

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35