Send til en ven   Udskriv4/7 2012 kl. 12:52
Send til en ven

Brug sommeren til at netværke

Udnyt den mere stille sommertid til at holde dit netværk ved lige. Aftal møder med netværkspersoner og brug tid på at opdatere LinkedIn.

Af Erik Bernskov

Sommeren er over os. Det betyder for langt de fleste, at hverdagen er noget mere stille, mens andre kolleger, kunder, leverandører og samarbejdspartnere holder ferie. Dermed er sommeren den ideelle tid at etablere netværksmøder. Både hvis man er i job og vil vedligeholde sit professionelle netværk og i endnu højere grad, hvis man er jobsøgende.

Jeg har igennem årene oplevet mange kandidater i outplacementforløb udnytte sommerperioden til at få etableret mange af de netværksmøder, som har været svære at etablere i løbet af året pga. travlhed hos den, man ønsker at mødes med. På den måde er en periode med få jobopslag og lille aktivitet i virksomhederne blevet vendt til en aktiv periode med møder. Nogle af møderne er måske ikke blevet afholdt i selve sommerperioden, men så er de blevet aftalt til lige efter sommerferien.

Opdatér din LinkedIn profil

En anden måde at bruge den stille sommertid på kan være at opdatere sin LinkedIn profil. Det kan fx være, at du har brug for at få nogle flere anbefalinger (recommendations) eller at du har personer i dit professionelle netværk, som endnu ikke er inviteret til at være i dit LinkedIn netværk. Måske der er en del forslag til personer, som du kender, som det kan være tid til at gennemgå.

Da deltagelse i grupper kan være en måde at holde sig opdateret på, er det også en idé at se på mulige nye grupper, som du kunne blive en del af på LinkedIn. Omvendt kan det også være tid til, at få ryddet op i grupper, som ikke giver dig noget.

Læg en plan

Sommertiden kan også være muligheden at gøre status over dit arbejde eller dine jobsøgningsaktiviteter i den første del af året. På baggrund af denne status kan du udnytte sommertiden til at lægge en plan for dit virke i den anden halvdel af året. Måske har du brug for at tage kurser eller der kan være rutiner, som kan forbedres. I det hele taget er det vigtigt en gang imellem at hæve sig op i helikopterperspektivet inden den hektiske hverdag igen begynder.

Fortsat god sommer!

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35