Send til en ven   Udskriv7/7 2011 kl. 16:59
Send til en ven

Få det bedste ud af dit job

Selv om du måtte være utilfreds med din chef eller arbejdsvilkår, så er det vigtigt, at du holder fast i dit job og får det bedste ud af det. Hvis du vil søge væk, så står du langt stærkere, hvis du søger fra et job end hvis du har sagt op i frustration.

Af Erik Bernskov

Hold fast i dit job og få det bedste ud af det. Med en positiv attitude vil du komme langt og få vendt kedelige situationer til det modsatte, og du vil ofte med tiden være den der overlever de faktorer, der skaber en negativ effekt på din jobsituation.

Kriser har det med at gå over. Bid derfor tænderne sammen og gå foran og agér som en leder – også selv om du endnu ikke måtte være det.

Hvis du ikke ser anden udvej end at søge væk

Du står langt stærkere, når du søger et nyt job fra et job end hvis du har sagt op i frustration over ledelse eller bestyrelse. Find derfor frem til metoder for, hvordan du vil søge væk, mens du holder en uforandret høj arbejdsindsats.

Undervurdér ikke den tid, der kræves for at foretage en seriøs jobsøgning. Start derfor med at lave et opdateret salgsmateriale – dit CV – og læg en plan for hvem du vil kontakte ud fra hvem du kan stole på i denne fase.

Så snart du begynder at kontakte andre i din jobsøgning samt søge på opslåede stillinger, så er der en risiko for, at din overordnede hører om det. Verden er ofte meget lille. Vær derfor parat til den værst tænkelige situation, nemlig at blive afskediget.

Vær forsigtig med at tage drastiske skridt, hvis din branche er i krise eller der er svære tider på jobmarkedet.

Når du forlader firmaet

Hvis du lykkedes i din jobsøgning, mens du stadig er i jobbet, så vær opmærksom på at få den bedst mulige exit. Efterlad det bedst mulige indtryk, når du forlader din arbejdsplads. Du har brug for gode referencer senere og en dårlig opførsel rygtes hurtigt.

Arbejd derfor hårdt på til det sidste og vis hvilket stof du er gjort af netop, når andre forventer, at du måske skruer ned for blusset.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35