Send til en ven   Udskriv23/10 2012 kl. 19:14
Send til en ven

Bevar motivationen i jobsøgeprocessen

Når man har været jobsøgende i en længere periode, er det lettere at miste motivationen og tabe modet. Men manglende motivation og en dårlig indstilling kan skubbe dig længere væk fra det nye job, end du tror. Læs her om de fejl mange jobsøgende begår, som er med til at forlænge jobsøgningsprocessen.

Af Erik Bernskov

De følgende 13 punkter er en checkliste over scenarier, du skal undgå, hvis du vil bevare motivationen i jobsøgningsprocessen. Mit råd er, at gennemgå listen og identificere de punkter, som passer på dig lige nu og find ud af, hvordan du vil ændre det.

 1. Du har glemt at holde fast i den positive indstilling, og har måske mistet modet efter et eller flere afslag. Husk, at din indstilling ofte afspejles i din fremtoning og kropssprog.
 2. Din arbejdsmoral er svækket, og du er holdt op med at være organiseret, planlægge, følge op, holde dig ajour og vedligeholde dit netværk.
 3. Du forventer at andre ser dit potentiale og værd med det samme.
 4. Du har glemt, hvad det vil sige at være jobsøgende. Husk, det er dit ansvar at være aktivt søgende, lave mødeaftaler, foretage telefonopkald, bruge dit netværk, sætte mål, bruge LinkedIn osv.
 5. Du mangler entusiasme eller selvtillid i jobsamtaler.
 6. Du har en uprofessionel e-mailadresse eller telefonsvarer.
 7. Du har en forventning om at se resultater med det samme. De jobsøgende som forventer hurtige resultater, engagerer sig ofte heller ikke i ligeså høj grad i selve processen.
 8. Du har ikke lagt en plan for din fremtid, karriere og jobsøgeproces. Husk, det kan være svært at bevare motivationen, hvis man ikke sætter konkrete mål.
 9. Du har glemt, at der er meget at lære i selve søgeprocessen, og at du kan lære noget fra alle kontakter, feedbacks og jobsamtaler.
 10. Du lader frustration, desperation, afslag og negativitet styre dit humør og din indstilling.
 11. Du udsætter dine gøremål.
 12. Du glemmer at udvikle dig og arbejde på dine kvalifikationer. Husk, at der er meget, du kan gøre for at være forberedt i dit næste job.
 13. Du mangler vedholdenhed – du har mistet fokus og udsætter dine gøremål.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35