Send til en ven   Udskriv2/11 2011 kl. 14:49
Send til en ven

Undgå at falde i PowerPoint-fælden

PowerPoint er et fantastisk redskab, når du skal holde et foredrag, oplæg, forelæsning eller give en præsentation, og gerne vil inddrage dine tilhørere.

Af Amanda Højme Nielsen

Fælde nr. 1 – Højtlæsning

Indtræd i rollen som fortæller og ikke oplæser, når du bruger PowerPoint. Undgå som tommelfingerregel at læse op direkte fra din PowerPoint præsentation – det er præsentationen, der skal understøtte dig og ikke dig, der skal støtte dig til præsentationen.

Fælder nr. 2 – Tekst

Det kan være svært at finde en god balance mellem for meget eller for lidt tekst i en PowerPoint præsentation – undgå lange tekstpassager i dine slides eller for mange slides med tekst. En god idé er, at holde dig til 3 linjer med tekst á 6 ord pr. linje.

Fælde nr. 3 – For meget af det gode

Hold dit antal af slides til et minimum, da for mange slides gør præsentationen rodet og uoverskuelig. Vær opmærksom på, at dine layouts ikke fjerner fokus fra dit budskab, og undgå desuden at bruge unødvendige effekter. Med andre ord: ”less is more”.

Fælder nr. 4 - Handouts

Brug PowerPoint når du skal lave en præsentation foran en større gruppe, og brug den til at formidle visuel information – lad være med at bruge den som et handout. Handouts kan give udvidet baggrundsinformation hvorimod et PowerPoint slide skal være kort, præcist og let tilgængeligt.

Fælder nr. 5 – Bevar kontakten

Sørg for at holde kontakten til dine tilhørere ved at være engageret. Pas på at PowerPoint præsentationen ikke overtager” din præsentation eller tilstedeværelse som taler. Dine visuelle effekter (dine slides) skal understøtte det, du siger – ikke erstatte det.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35