8 vigtige lederegenskaber

Når ansvaret som leder er stort, stressniveauet er højt og succesen ikke kommer så hurtigt som det måske var forventet, så kan det være nemt at lade det påvirke ens attitude og samtidig ens medarbejdere. I sådanne situationer er det vigtigt at minde en selv om den leder man er, og den leder man gerne vil blive til. Her er der otte egenskaber som enhver god leder på bør besidde og benytte.

Kropssproget afgør en leders fremtid

Flere og flere forskere mener, at fremtidens ledere i højere grad skal være opmærksomme på, at det de siger også stemmer overens med det, de ikke siger.

En krise i virksomheden kan skabe muligheder

Svære tider rammer med sikkerhed langt de fleste virksomheder på et eller andet tidspunkt. Om det så er som følge af ordrenedgang, priskrig, manglende likviditet, øgede produktionsomkostninger, tab af nøglemedarbejdere eller noget helt andet. Modgang og svære tider kræver effektiv og målrettet ledelse. Her får du 5 bud på, hvordan du som leder kan vende modgang til medgang.
Det kan vi lære om ledelse fra Alex Ferguson

Det kan vi lære om ledelse fra Alex Ferguson

I løbet af sin 26 år lange karriere som træner og manager for Manchester United vandt Alex Ferguson flere trofæer end nogen anden engelsk manager i fodboldens historie. Han blev beundret for sin evne til at opbygge et solidt fundament og lede sit hold til sejr gang på gang. Men hvad gjorde ham egentligt til en succesfuld leder? Og hvad kan vi lære om ledelse fra dette sportsikon?

Gør forandring i organisationen til din allierede

Hvis ikke man udvikler – så afvikler man. Læs her om professor John Kotters 8 trin, som enhver forandring i en organisation bør gennemgå.

Vend modarbejde til samarbejde

Samarbejde skaber effektive processer og bedre resultater. Læs her om en metode til hvordan en leder kan vende modstand og skabe et ønske om at samarbejde. En 3-trins metode udviklet af ledelsesprofessor Brian Uzzi.

Sådan tackler du en medarbejder med dårlig attitude

Én enkelt medarbejders negative indstilling kan nemt påvirke stemningen i en hel afdeling. Når du som leder skal håndtere en medarbejder med dårlig attitude eller indstilling er det derfor vigtigt at være specifik i håndteringen og ikke generaliserende.

11 trin til effektiv brainstorming

Hvis det gøres på den rigtige måde, kan en gruppe-brainstorming være en effektiv måde at generere nye ideer og indgangsvinkler på. Skab rammerne og sørg for den rette styring, så der opnås de bedst mulige resultater.

Skab fængende Powerpoint præsentationer - uden punktopstillinger

Du har 2 minutter til at fange tilhørernes opmærksomhed. De 5 første slides er derfor afgørende for om din præsentation fænger. De bør ikke indeholde punktopstillinger – bullets – da de kan dræbe enhver præsentation.

Gør møderne effektive

Nogle møder kan få folk til at gabe om kap, mens andre møder kan sprede vild begejstring – og de sidstnævnte er som regel også de mest effektive. Hvis du står overfor at skulle afholde et møde, bør du være særlig opmærksom på 4 trin, som kan hjælpe dig til at holde bedre og mere effektive møder.
Delte meninger om dresscodes

Delte meninger om dresscodes

Være opmærksom på skrevne såvel som uskrevne ”dresscode” regler. I nogle sammenhænge er udviklingen gået mod det mere uformelle, mens man i andre fortsat holder stilen.
3 simple råd til hvordan du som leder afhjælper stress på arbejdspladsen

3 simple råd til hvordan du som leder afhjælper stress på arbejdspladsen

Enhver leder bør være opmærksom på stressniveauet på arbejdspladsen – og hvordan det kan holdes på et lavt niveau.
Fang folks opmærksomhed

Fang folks opmærksomhed

Når du skal holde et foredrag eller give en præsentation, er det vigtigt, at du er i stand til at fange og bevare publikums interesse og skabe god energi omkring det, du siger.
Undgå at falde i PowerPoint-fælden

Undgå at falde i PowerPoint-fælden

PowerPoint er et fantastisk redskab, når du skal holde et foredrag, oplæg, forelæsning eller give en præsentation, og gerne vil inddrage dine tilhørere.
Vælg dine ledelsesværdier - og efterlev dem

Vælg dine ledelsesværdier - og efterlev dem

Som leder er det vigtigt, at du er bevidst om dine værdier. Dine værdier og etiske holdninger bør være synlige i din daglige ledelse.

3 tips til at blive en god leder

For at være en god leder, bør du være afklaret med hvad du ved, og hvad du kan udrette. Din succes som leder afspejles ikke blot i resultater, men også i dine menneskelige lederevner. Her er 3 tips til at lede medarbejdere.
Få større gennemslagskraft som leder

Få større gennemslagskraft som leder

For at blive en god leder må du udleve rollen og agere som en god leder. Klæd dig som en leder og opfør dig som en leder - også selv om du ikke har fået lederjobbet endnu.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35