Send til en ven   Udskriv7/7 2011 kl. 16:38
Send til en ven

Vær ven med headhuntere

Det gælder om at holde sig gode venner med headhuntere, til når de måtte have et relevant job der passer til dig. Omvendt skal du passe på ikke at hoppe på jobmuligheder, som ikke er optimale for din karriere.

Af Erik Bernskov

Executive Search firmaer er altid på udkig efter gode kandidater til at udfylde ledige jobs. En typisk teknik er, at headhunterne ringer til personer, som har lignende stillinger i andre firmaer, for at få dem til at komme med emner i deres netværk. Samtidig har opkaldet også til formål at få afdækket, om personen selv er interesseret i jobbet.

Når du bliver ringet op, så er det vigtigt ikke at blive så smigret over opkaldet, at du ikke bevarer overblikket, men at du i stedet er på vagt. Bed om at få tilsendt en jobbeskrivelse, for at du kan tænke over eventuelle emner til jobbet, for at du så kan ringe tilbage til headhunteren.

Hvis du ikke kender den headhunter, som du bliver kontaktet af, så bed om referencer således at du beskytter dig selv og dem, som du måtte anbefale.

Samtidig med at du er på vagt, så er det imidlertid vigtigt at etablere en god relation til headhuntere, som kan bære frugt på lang sigt. Forsøg derfor at hjælpe med at anbefale egnede kandidater, hvis jobbet ikke er noget for dig selv.

Hold styr på de headhuntere, som du har hjulpet hen ad vejen, så du kan ringe dem op, når du er jobsøgende og minde dem om, hvad I tidligere har talt om.

Overvej nøje jobmulighederne

Det er vigtigt, at man overvejer en jobmulighed fra en headhunter ligeså seriøst, som hvis man selv havde fundet jobbet. Du skal således ikke lade dig lokke til at tage imod et job, hvis du allerede er i gang med en karriere i en virksomhed, som du er glad for, eller du lige har skiftet job. Mange og hurtige jobskift kan være ødelæggende for dit CV.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35