Send til en ven   Udskriv17/1 2013 kl. 19:45
Send til en ven

MBA i Danmark og udlandet

MBA uddannelser udbydes flere forskellige steder I Danmark, både på private skoler og flere af landets store universiteter. Læs her og bliv klogere på MBA mulighederne i Danmark samt hvilke internationale MBA uddannelsessteder, der er mest eftertragtede.

Af Amanda Højme Nielsen

En MBA (Master of Business and Administration) uddannelse er en højere erhvervsøkonomisk lederuddannelse, som henvender sig til erhvervslivet og kan give dig specifik ekspertise inden for dit fag - og samtidig give din karriere et løft. Længden på uddannelsen ligger på mellem 1-2 år og de fleste er privat finansierede, dvs. at de enten finansieres af arbejdsgiveren eller den studerende selv.

Flere og flere uddannelsessteder i Danmark udbyder MBA-programmer, både på fuldtid og deltid, og flere mellemledere og specialister benytter sig af mulighederne. Herunder kan du se et udpluk af danske uddannelsessteder, som udbyder MBA-programmer.

Danske private udbydere:

Henley Business School

http://www.henleynordic.com

AVT Business school, København

http://www.cba-copenhagen.dk/?gclid=CNW1wazO2KoCFQeHDgodW01Y6w

Business Institute, Aalborg

http://www.business-institute.dk/MBA

International Business Academy, Kolding

http://iba.dk/mba--full-time/

Edinburgh Business School

http://www.ebsglobal.net/

Danske offentlige udbydere:

Aalborg Universitet, Aalborg (fra 2011)

http://www.mmt.aau.dk

http://www.ledelsesakademiet.aau.dk

Aarhus Universitet, Århus

http://www.asb.dk/mbachange/

Business Kolding, Kolding

http://www.businesskolding.com/p117.asp

Copenhagen Business School, København

http://www.cbs.dk/Videreuddannelse/Masteruddannelser/MBA-Uddannelser/CBS-Flexible-Executive

DTU, København

http://www.dtu.dk/Uddannelse/MBA-uddannelse.aspx

Ingeniørskolen Center for videreuddannelse, Ballerup

http://www.cv.ihk.dk/om-cv

Hård konkurrence fra ”mini MBA”

Efter at Probana Business School for få år siden lancerede en mini MBA med relativt få moduler fordelt over 10 måneder er der kommet flere udbydere med lignende produkter. AVT og Business Kolding udbyder fx nogle uddannelser, som de også kalder mini MBA. Der vil sikkert dukke flere op, da der åbenbart er et marked for et light produkt, som de traditionelle udbydere af MBA dog ikke mener kan sammenlignes med en ”rigtig” MBA.

Eftertragtet MBA i udlandet

Til trods for, at Danmark gør det godt i forhold til udbud af MBA uddannelsesmuligheder, er de mest eftertragtede MBA uddannelser dog at finde i udlandet.

Forbes Magazine har gennemført en analyse over MBA’ernes lønudvikling efter uddannelse på de skoler, der har et etårigt uddannelsesforløb. Analysen er baseret på de studerendes lønstigninger i de 5 år efter uddannelsens afslutning Hvis man derfor taler om hvor det bedst kan betale sig at tage sin MBA i forhold til lønstigning, tager den europæiske businessskole IMD i Lausanne føringen. De studerende har efter en periode på 5 år mere end tredoblet deres løn. Det svarer til, at det har taget en studerende 2 år at indtjene studieomkostningerne efter uddannelsen.

På andenpladsen ligger Insead i Singapore og på en tredjeplads ligger IE, Madrid. På top 10 listen finder man desuden flere uddannelsessteder i England.

Kilde: http://www.forbes.com/sites/kurtbadenhausen/2011/08/10/the-best-international-business-schools/

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35