Send til en ven   Udskriv1/9 2011 kl. 9:40
Send til en ven

Kilderne til dit næste job

Vær opmærksom på at gøre brug af alle de mulige kilder til job, når du er på jagt efter det næste job.

Af Erik Bernskov

Erfaringsmæssigt opnås job via én af følgende kilder:

  • Netværks- og ressourcepersoner
  • Direkte henvendelser til virksomheder
  • Ansøgninger på jobopslag på nettet samt i aviser og fagblade
  • Rekrutteringsfirmaer, vikarbureauer eller headhuntere, der besætter stillinger for andre.
  • Henvendelser via jobdatabaser.

Det er en meget lille del af den samlede mængde job, der besættes via kontakter fra rekrutteringsfirmaer, headhunter og jobdatabaser. Det vurderes at være i størrelsesordnen 5-10 pct. Brug derfor energien på de andre kilder til job - og især netværks- og ressourcepersoner.

Find frem til det usynlige jobmarked

Mere end 50 pct. af de årlige jobskift sker uden at jobbet har været slået op. Det er derfor vigtigt at du i din jobsøgning arbejder på at finde jobmuligheder, der ikke bliver slået op samtidig med at du kun bruger ressourcer på at sende ansøgninger til relevante job, hvor du har et godt match i forhold til jobopslaget.

Det kræver en større indsats, at gøre brug af hele paletten af kilder til job, men det øger også dine chancer for succes.

Job via netværk, når du er 50+

Jo længere tid på jobmarkedet og jo højere anciennitet og ledelsesansvar, desto større er sandsynligheden for, at dit næste job opnås via netværk og henvendelser i stedet for opslåede stillinger. Hvis du er 50+ bør du indstille dig på, at du med meget stor sandsynlighed får dit næste via dit arbejde med netværk og kontakt til virksomheder.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35