Send til en ven   Udskriv3/11 2011 kl. 12:31
Send til en ven

Hold fast i jobtilbuddet

Mange arbejdsgivere vil forsøge at ændre beslutningen, når en medarbejder siger op. Det er vigtigt at være klar over konsekvenserne, hvis man som medarbejder lader sig lokke.

Af Erik Bernskov

Når du kommer med din opsigelse til din arbejdsgiver efter at have fået tilbudt nyt job, så er det sikkert ubelejligt. Man skal nu til at finde en afløser til dit job, og det er tidskrævende.

Der er derfor en vis sandsynlighed for, at din arbejdsgiver vælger at komme med et bud på løn og vilkår, som matcher eller overgår nogle af de ting, som du er blevet tilbudt af din kommende arbejdsgiver. Det kan også være, at du på anden vis bliver kraftigt motiveret til at blive.

Jo større betydning du har i organisationen, desto større pres kan du risikere at komme ud for.

Inden du vælger at lade dig lokke til at blive i dit job og trække din opsigelse tilbage, skal du være opmærksom på de konsekvenser, der er ved det.

Arene kan være svære at hele

Hvis din arbejdsgiver føler at han/hun har været ”tvunget” til at købe dig tilbage, så vil der meget ofte være en følelse af at være blevet udnyttet. Dette kan have en negativ betydning for din fremtid i virksomheden og på, hvordan du bliver betragtet.

Du vil for mange fremstå som upålidelig efter at have accepteret et job, og derefter ændret holdning.

På den baggrund kan du også risikere at din overordnede ikke ønsker at løbe en risiko igen, og kan være fristet til at forsøge at finde en erstatning for dig.

At tage imod et tilbud om bedre vilkår for at blive i sit job kan altså have samme effekt som at forsøge at holde varmen ved at tisse i bukserne. I begyndelsen varmer det dejligt, men bagefter er det temmelig ubehageligt.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35