Send til en ven   Udskriv10/11 2011 kl. 15:09
Send til en ven

En tredjedel af danske chefer overvejer jobskifte

Det Danske Ledelsesbarometer 2011 viser, at hver tredje leder overvejer et jobskifte.

Af Amanda Højme Nielsen

Ifølge Avisen.dk overvejer en tredjedel af de danske chefer at skifte job, og det er ikke helt uproblematisk, udtaler rekrutteringsvirksomheden Adecco´s businessline manager, Susan Nørgaard.

Hun udtaler til Avisen.dk, at ledere i dag har et stort ansvar for at bringe både virksomheden og medarbejderne igennem svære tider. Et chefskifte er altid en stor omvæltning.

Selvom det ikke er alle chefers overvejelser der ender i jobskifte, kalder HK/Privat ledernes fremtidsplaner for ”en skidt nyhed”.

Konsulent i HK/Privat Svend Erik Hermansen udtaler, at ”det går ud over arbejdspladsen, hvis en tredjedel er på vej ud. Så har de hovedet et andet sted, end det skal være. Det kaldes dårligt lederskab. Det KAN betyde nye muligheder for medarbejdere … men der er nødt til at være en tydelig ledelse til at styre den faglige retning”.

Ifølge analysechef Kim Møller Laursen, er den primære årsag til, at en stor del ledere overvejer at skifte job er, at de enten vil videre i karrieren, eller mangler udfordringer i deres nuværende stilling.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35