Send til en ven   Udskriv23/12 2011 kl. 9:50
Send til en ven

Hver sjette amerikaner har fået job via sociale medier

En undersøgelse baseret på data fra CNN, Jobvite, LinkedIn og JobSearch, viser, at flere millioner amerikanere har fundet deres nuværende job via Facebook, Twitter eller LinkedIn.

Af Amanda Højme Nielsen

Ifølge de nye tal fra hhv. CNN, Jobvite, LinkedIn og Jobsearch har 16% af amerikanere i job fundet frem til deres nuværende stilling via de sociale medier - en stigning på 5% siden 2010.

54% af alle jobsøgende bruger enten Facebook, Twitter eller LinkedIn til at finde jobbet, og indtil videre er det Facebook, som har skabt flest resultater. 18,4 millioner amerikanere har fundet deres nuværende job via Facebook, 10,2 millioner igennem LinkedIn og yderligere 8 millioner via Twitter.

Ud af dem, der har fundet job, har 16% i løbet af det seneste år fået en jobreference via Facebook, 9% via LinkedIn og 6% via Twitter.

Der er ikke lavet tilsvarende statistikker i Danmark, men rekrutteringsansvarlige i Danmark oplever ikke at Facebook spiller en så stor rolle i jobsøgning endnu. Dog kan det være et effektivt medie til at netværke.

I Danmark opleves LinkedIn som det sociale medie, der er mest udbredt i relation til jobsøgning og opnåelse af nyt job.

Brugerne af de forskellige sociale medier

I den seneste undersøgelse fra Jobvite angives også hvordan fordelingen er for brugen af de sociale medier i USA:

Den yngste gruppe findes på Twitter, hvor 69% af de jobsøgende er under 40 år. Ud af de tre sociale netværk har Facebook det største antal kvindelige jobsøgere (44%) og LinkedIn har det største antal jobsøgende med en college uddannelse (58%).

På LinkedIn er jobsøgerne overvejende mænd (69% mænd, 31% kvinder) hvorimod Facebook´s jobsøgere er mere ligeligt fordelt (56% mænd, 44% kvinder).

Se hele undersøgelsen på:

http://recruiting.jobvite.com/resources/social-recruiting-survey.php

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35