Send til en ven   Udskriv27/7 2011 kl. 20:24
Send til en ven

Vælg det rigtige sprog til din LinkedIn profil

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal holde din LinkedIn profil på dansk eller engelsk? Her er nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du træffer beslutningen.

Af Erik Bernskov

Der er ikke noget rigtigt eller forkert valg, når det kommer til at skrive sin LinkedIn profil på dansk eller engelsk – det afhænger meget af hvordan du ønsker at bruge din profil.

En dansk profil

En dansk profil skal forstås således, at du skriver dit CV og resume-delen på dansk frem for engelsk i din profil. Du bør derfor overveje hvad formålet med din profil er – er der nogen specifik årsag til, at du overvejer en dansk profil? Og hvad er dine argumenter?

Måske søger du at appellere til en bestemt gruppe mennesker, måske kan du bedst udtrykke dine skriftlige færdigheder på dansk, eller måske har du – af den ene eller anden grund – ikke interesse i at opsøge internationale kontakter.

Der kan være flere grunde til at vælge en dansk profil, men det vigtigste er, at du identificere formålet med din profil. Kan du opnå dine mål med en dansk profil?

En engelsk profil

En engelsk profil forstås således, at hele din profil er skrevet på engelsk. Fordelen ved en engelsk profil er, at mange flere kan læse og forstå den – du rammer altså et bredere og mere internationalt netværk.

Hvis du er i stand til at formulere dig på et nogenlunde højt og professionelt niveau på engelsk, vil din profil allerede dér fungere som en slags reklame for dine engelskfærdigheder. Det kan være en fordel, hvis du søger job - både danske og internationale virksomheder søger medarbejdere, som taler engelsk på et højt niveau.

Vær opmærksom på, at et lavt engelskniveau på din profil kan have den modsatte effekt. Vær også særlig opmærksom på stavefejl m.v., når du skriver engelsk profil.

Fordele ved at bruge begge dele

En fordel ved at skrive både en dansk og en engelsk profil er selvfølgelig, at du ikke udelukker noget eller nogen - du kan appellere til både danske og engelske virksomheder og enkeltpersoner.

En anden fordel er, at du som aktiv jobsøgende bedre kan sikre, at du bliver fundet” af headhuntere eller rekrutteringsansvarlige, fordi du netop to kan skrive både engelske og danske nøgleord.

TIP: for nogle kan det måske være relevant at skrive en profil på et andet fremmedsprog end engelsk, fx fransk eller spansk.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35