Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 11:26
Send til en ven

Udvid dit netværk på LinkedIn

Begynd med at opbygge et basisnetværk, som du derefter kan bygge videre på. Find frem til kontakter, du allerede kender og få nye kontakter igennem grupper.

Af Erik Bernskov

Et godt tip er, at downloade dine kontakter fra Outlook eller Apple. På den måde finder du ud af, hvem i din omgangskreds der allerede er medlem af LinkedIn, og du kan føje dem til dit netværk.

Med andre ord kan du hurtigt skabe et basisnetværk, som du bagefter kan begynde at udbygge. Herfra kan du se dine kontakters kontakter samt lede efter nye potentielle kontakter til dit netværk.

Deltag i grupper

Den hurtigste og bedste måde at finde nye kontakter på er, at blive en del af forskellige grupper – du kan melde dig ind i op til 50 grupper ad gangen. Hver gruppe deler enten interesser eller erhverv, og kan findes ved at på nøgleord.

Når du finder frem til grupper, som du eventuelt er interesseret i, så check først hvor mange medlemmer, der er i gruppen. Jo flere desto bedre, da du jo kan udvide dit netværk endnu mere. De fleste grupper er åbne overfor alle nye medlemmer, men nogle er dog lukkede og er kun interesserede i folk med en bestemt baggrund eller ekspertise.

Når du er medlem af en gruppe, er det vigtigt at huske, at du kommer længst med at tilbyde din viden, gode råd og din mening om gruppens indhold. Lad værre med at reklamere. Dit personlige engagement skaber tillid og også flere kontakter.

Udviklingsstrategi

Selvom man selvfølgelig ikke kan tale om en rigtig eller forkert måde at udvikle netværk på, er det alligevel en god idé hele tiden at have dit hovedformål for øje. Man kan generelt sige, at der er tre forskellige måder at begynde at udvikle et netværk på:

  • Kontakt kun mennesker, du allerede kender
  • Kontakt alt og alle
  • Kontakt mennesker, du allerede kender og strategisk udvælg andre, du gerne vil i kontakt med

Du har måske din egen idé om, hvilken af disse tre fremgangsmåder, du selv vil benytte. Men vær opmærksom på, at ikke alle tænker ens. Nogle vil måske være skeptiske, hvis du kontakter dem uden en fælles kontakt eller forbindelse. Her er ét forslag til en systematisk tilgang til opbygningen af dit netværk.

  • Familiemedlemmer
  • Venner og andre bekendte
  • Nuværende og tidligere kollegaer
  • Nuværende og tidligere klassekammerater
  • Mennesker med samme professionelle baggrund som dig selv

Tips til vedligeholdelse af dit netværk (både socialt og professionelt)

Afsæt et bestemt tidspunkt(er) i løbet af ugen til dit netværk. Hold dig selv i ørene, og lad værre med at bruge mere tid end du planlægger.

Inddel din tid og planlæg forskellige aktiviteter til forskellige tidspunkter. Fx kan mandag være afsat til at poste på din profil, hvorimod onsdag og lørdag er afsat til besvare og sende e-mails til nye og “gamle” kontakter.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35