Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 11:03
Send til en ven

Sådan får du mest ud af at blive introduceret på LinkedIn

Når du søger nyt job, er introduktionsfunktionen rigtig god. Du kan fx benytte den, hvis én af dine 1-grads kontakter - måske en gammel kollega - kender chefen i en virksomhed, som du er interesseret i at søge job hos.

Af Erik Bernskov

I stedet for blot at sende din uopfordrede ansøgning, kan du, via LinkedIn, blive introduceret til nye kontakter igennem dine eksisterende kontakter – og på den måde få et stort forspring i jobsøgningsprocessen.

Hvis der er et LinkedIn medlem, du ønsker at komme i kontakt med, men ikke kan komme i tanke om, hvilke kontakt I måtte have til fælles, kan du søge How You’re Connected To [vedkommendes navn]. Måske dukker der en fælles bekendt op, som du ikke havde overvejet.

4 tips til at få mest muligt ud af introduktionen

Netop fordi introduktionsfunktionen kan være til stort hjælp, er her nogle tips til, hvordan du får mest ud af dine introduktioner.

  1. Tal først med den fælles bekendte – inden du sender en anmodning om at blive introduceret, er den en rigtig god idé at tale med den fælles kontakt først. Måske ved han/hun noget, som du ikke ved fx hvorvidt virksomheden søger nye medarbejdere eller ej.
  2. 2-grads kontakter giver mest succes – de bedste resultater opnås, når du bestræber dig på at blive introduceret til 2-grads kontakter, og altså ikke folk, som ligger for langt ude af dit netværk. På den måde er der ofte større tillid kontakter imellem.
  3. Kom til sagen – vær specifik med hensyn til, hvad du ønsker at opnå med din introduktion. Hvis du har ønsket en introduktion i håb om at finde job, en ny medarbejder, en ny forretningsforbindelser osv., så bring det på banen med det samme.
  4. Husk din begrænsning – husk, at du kun kan have 5 introduktioner kørende af gangen, når du har et gratis medlemskab til LinkedIn.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35