Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 11:32
Send til en ven

Kommunikationens ABC på LinkedIn

Dine LinkedIn kontakter kan inddeles i tre forskellige grupper: stærke forbindelser, svage forbindelser og nye forbindelser. Bliv fortrolig med de værktøjer, som LinkedIn tilbyder dig for at effektivt at kunne udvide dit netværk.

Af Erik Bernskov

1-grads kontakter: LinkedIn medlemmer, som du er direkte forbundet til. Du kan enten selv sende dem en invitation eller accepterer en invitation fra dem om at linke. Når LinkedIn refererer til “your connections”, menes her dine 1-grads kontakter.

2-grads kontakter: LinkedIn medlemmer, som er direkte forbundet med dine 1-grads kontakter, men som ikke er dine 1-grads kontakter.

3-grads kontakter: LinkedIn medlemmer, som dine 2-gradsforbindelser er direkte forbundet med, men som ikke er dine 1- eller 2-grads kontakter.

1-, 2- og 3-grads kontakter kan også beskrives på en anden måde, nemlig i forhold til hvor godt, du kender vedkommende. Således betegnes de stærke forbindelser som 1-grads kontakter, svage forbindelser som 2-grads kontakter og nye forbindelser som 3-grads kontakter.

Når du ser på andres profiler, vil et lille ikon blive vist ved siden af navnet. Ikonet viser hvordan du er forbundet med vedkommende, og kan således fortælle dig om det er en 1-grads, 2-grads eller 3-grads kontakt, om det er et gruppemedlem og LinkedIn Premium Account indehaver. Hvis du ikke kan sættes i forbindelse med personen, vil der ikke være noget ikon.

Alt efter hvordan du er forbundet med andre LinkedIn medlemmer, er der forskellige måder at kommunikere på. Til højre på linkedIn profilerne ses links, som informerer dig om, hvordan du kan kommunikere med vedkommende. Valgmulighederne inkluderer beskeder, invitationer, InMail og introduktioner.

Beskeder/Messages: beskeder er den primære kommunikationsform på LinkedIn. Beskeder kan sendes til dine stærke forbindelser og til LinkedIn medlemmer, som er medlemmer af samme grupper som dig selv.

Invitationer/Invitations: en invitation er en anmodning om at linke med et andet medlem.

InMail: som det også fremgår af ordet “mail”, er en InMail en privat besked, som sendes til én, som ikke allerede er en del af dit netværk. For at kunne modtage InMail, skal du på din Account & Settings side markere, at du er interesseret i at modtage InMail beskeder. InMail funktionen koster penge at benytte, medmindre modtageren er premium medlem og er en del af OpenLink Network.

Introduktion/Introduction: En introduktion hjælper dig til at nå ud til dine egne kontakters kontakter; altså 2-grads kontakter. Ved at bruge introduktionsfunktionen kan du blive introduceret til en ny kontakt via en fælles bekendt. LinkedIn medlemmer, som har en gratis profil, kan køre op til 5 introduktionerne ad gangen.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35