Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 11:29
Send til en ven

8 gode råd til, hvordan du finder dit nye job via LinkedIn

Du kan bruge LinkedIn som et aktivt redskab i din jobsøgningsproces. Her er 8 gode råd til, hvordan du kan gribe jobsøgningen an på LinkedIn.


Af Erik Bernskov

1.
Spred ordet og fortæl dit netværk, at du leder efter et nyt job. På LinkedIn er det muligt at tilføje ”status opdateringer” – gør brug af det. Husk dog, at alle vil være i stand til at se din opdatering, også din nuværende arbejdsgiver. Derfor egner dette tip sig bedst, hvis du er uden job.


2.
Gør dine anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere synlige. De viser dit værd som ansat.


3.
Research og find ud af hvilke firmaer, der har brug for ansatte med netop dine evner.


4.
Find ud af hvad rekrutteringsfolkene i virksomheden leder efter i nye ansatte. Det kan du gøre ved at finde frem til nuværende ansatte i firmaet, og se deres Virksomheds Profil – her står ofte vedkommendes tidligere jobs. Det hjælper dig til at forstå hvorfra de ansatte i virksomheden kommer fra samt hvad virksomheden typisk leder efter.


5.
Find ud af hvilke andre virksomheder der ellers er i branchen. Fx kan du via LinkedIn’s virksomheds profil” se hvor tidligere ansatte er flyttet hen.


6.
Undersøg hvorvidt virksomheden leder efter nye ansatte. Hvis et firma har en LinkedIn side, er der typisk tilknyttet et afsnit om nye ansatte, som viser hvem der senest er blevet ansat. Du kan eventuelt finde frem til hvordan de fik jobbet, eller blot undersøge hvilke kompetencer og baggrund de har.


7.
Kontakt en insider i virksomheden, og få hjælp til at finde ud af, hvilke krav der egentlig er til jobbet. Søg på virksomhedens navn, og se hvem fra dit netværk som tilknytter dig virksomheden.


8.
Sørg for hele tiden at have din egen profil opdateret, således andre der ser din profil ikke kan undgå at bemærke dine kvalifikationer.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35