Send til en ven   Udskriv11/7 2011 kl. 10:49
Send til en ven

3 trin til nyt job via LinkedIn

LinkedIn er et rigtig godt redskab, når det kommer til at finde et nyt job. For at komme godt i gang og for at få et overblik over mulighederne på LinkedIn, kan du inddele din jobsøgning i tre trin.

Trin 1: Hvilken type job leder du efter?

For det første, er det er vigtigt, at din profil er 100% tilfredsstillende, og at du allerede har opbygget et bredt netværk. Når du har det, kan du stille dig selv følgende spørgsmål, og skriv svarene ned:

Hvilket job du leder efter?

Hvad er titlen på det job?

Hvilken industri vil du arbejde i?

Skal jobbet være indenfor en bestemt geografisk placering? Hvis ja, hvor?

Når du har fundet frem til svarene på disse spørgsmål, kan du fortsætte din liste ved at skrive:

  • Hvilke specifikke virksomheder, du ønsker at arbejde for. Skriv navnene på dem ned.
  • Hvem i de forskellige virksomheder, der har autoritet til at ansætte dig. Alt efter hvilket job, du søger, kan du finde frem til flere muligheder.

Trin 2: Brug LinkedIn’s Advanced Søgefunktion

Gå ind i LinkedIn’s Advanced Søgefunktion, som du finder ved at klikke på Jobs i hovedmenuen, og derefter Advanced Search i undermenuen. Indsæt de informationer, som du nåede frem til i trin 1, dvs. geografisk placering, navne eller titler på personer, som kan have muligheden for at ansætte dig, firmanavne osv.

Når du foretager en søgning, vil dine søgeresultater først vise hvem af dine 1-grads kontakter, som passer din søgning. Resultaterne viser også hvem af dine 2-grads kontakter, som passer til dine søgeresultater, og her ligger oftest den største mulighed for at netværke dig til dit nye job.

Trin 3: kom i kontakt med 2-grads kontakterne

Bed din 1-grads kontakt om at introducere dig til den 2-grads kontakt, som blev vist i dine søgeresultater – helst via mail. Når 2-grads kontakten har modtaget en mail fra én, som han/hun i forvejen kender og stoler på, vil der være større mulighed for, at du og 2-grads kontakten kan påbegynde en positiv dialog.

Når du har oprettet kontakt, så ring op for at etablere et møde eller send alternativt en mail. Hensigten er at bede om gode råd til, hvordan du finder det nye job, du leder efter.

En sådan forespørgsel efter gode råd er mindre anmassende og virker som regel bedre, end at spørge direkte om et job. Din nye kontakt har måske ikke selv en ledig stilling lige nu, men det kan ske, at han/hun kender til andre virksomheder, personer og LinkedIn medlemmer, som kan være interessante for dig i din jobsøgningsproces.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35