Arbejdsmarkedet anno 2014 ser godt ud

Jobindex har kigget tilbage på året der er gået, og ud fra deres statistikker giver de et bud på, hvilke jobkategorier der er gået frem, og hvilke der er gået tilbage i 2013. Heraf kan man se, hvor der i 2014 er gode muligheder for at få job, og hvilke områder, der er større rift om.

Godt nyt for beskæftigelsen

Både i Danmark og USA er der lyspunkter at spore inden for beskæftigelsesområdet. I Danmark stiger antallet af jobannoncer på internettet.

Danmark har den 5. laveste ledighed i EU

Med 5,6 pct. ledige af arbejdsstyrken ligger Danmark langt under gennemsnittet på 10,3 pct. i Europa, når der laves sammenlignende målinger. Danmark har den 5. laveste ledighed i EU.
HEL Udvikling udvider bemanding i både øst og vest

HEL Udvikling udvider bemanding i både øst og vest

HEL Udvikling har ansat en ny Researcher, og har dermed en platform til nu at udvide med en managementkonsulent, der skal opbygge sin egen kundeportefølje i Østdanmark.

Det ser lysere ud på jobmarkedet

Antallet af ny jobannoncer på internettet plejer at give en retning for, hvordan jobmarkedet udvikler sig, og med ca. 16.900 nye jobannoncer i maj, tegner det til, at en svag bedring er på vej.

Flere offentlige jobs i sigte

Det samlede antal jobannoncer er stigende, og det er især den offentlige sektor, som hjælper statistikken godt på vej.
De ældre klarer jobkrisen bedre end de unge

De ældre klarer jobkrisen bedre end de unge

Siden 1999 er andelen af personer mellem 55 og 64 år i beskæftigelse steget markant, mens de senere års krise har taget hårdt på de unge.

Mange ledige finder nyt arbejde

Vi hører tit om, hvordan ledige har svært ved at komme i arbejde. Men nu modbeviser en ny analyse myten om, at ledige har meget svært ved at finde et nyt job.

Virksomheder søger forgæves efter arbejdskraft

Igennem de senere år er antallet af forgæves rekrutteringer steget på landsplan. Nye tal viser, at der i 2012 var 2000 flere forgæves rekrutteringer end året før.
Afdelingsleder til Process Engineering søges

Afdelingsleder til Process Engineering søges

Det rådgivende ingeniørfirma Process Engineering søger ambitiøs afdelingsleder til afdelingen i Aarhus. Som afdelingsleder bliver din hovedopgave at etablere og lede en helt ny afdeling fra bunden samt samle sætte det rigtige hold, som skal sikre virksomheden fortsat værdiskabelse.
Økonomidirektør søges

Økonomidirektør søges

Den kapitalfondsejede virksomhed Focon Electronic Systems søger økonomidirektør. Som økonomidirektør i Focon bliver du bl.a. en nøgleperson, der i samarbejde med direktøren og group management i Dallas, Texas, skal tilsikre den fortsatte globale konsolidering i branchen.
80 danskere i timen finder nyt job

80 danskere i timen finder nyt job

Der er fremgang, når det gælder jobskabelsen, viser ny analyse fra Agenda. 175.000 personer fandt således et nyt job i andet kvartal, hvilket svarer til 6,7 procent af de beskæftigede.

Mængden af langtidsledige faldende

Nøgletal viser, at antallet af ledige, der har været ledige uafbrudt i mere end 3 måneder, er faldende.

Danskerne er næstbedst i Europa til at finde nye job

Der er langt mere gang i jobmarkedet end mange går rundt og tror. I det første kvartal i 2012 var der 149.000 danskere der fik et nyt job. Det svarer til knap 6 pct. af arbejdsstyrken. Kun svenskerne overgår os. I Sverige fik knap 7 pct. et nyt job i samme periode.
Outplacementfirma udvider med ny partner og nye ydelser

Outplacementfirma udvider med ny partner og nye ydelser

Med en ny partner ombord er Hel Udvikling på vej med nye ydelser som Executive coaching og search & selection af ledere.
Faldende ledighed er både godt og skidt

Faldende ledighed er både godt og skidt

Ifølge arbejdsmarkedsstyrelsen er den faldende ledighed også et tegn på en uheldig udvikling.
HEL Udvikling søger salgsdirektør med partnerpotentiale

HEL Udvikling søger salgsdirektør med partnerpotentiale

Siden 1991 har HEL udvikling gennemført utallige outplacementforløb for kunder i hele landet. For bedre at udnytte et nyt eOutplacement koncept samt en platform af referencer og etablerede rammeaftaler er HEL udvikling nu på jagt efter en erfaren salgsprofil.

Ledigheden status quo

I marts 2012 faldt bruttoledigheden svagt med 600 personer og var hermed stort set uændret.
Jo mere mobil, desto hurtigere i nyt job

Jo mere mobil, desto hurtigere i nyt job

En analyse fra Beskæftigelsesregionen Syddanmark kaster lys over den faktiske mobilitet blandt ledige dagpengemodtagere. Den viser blandt andet, at der er potentiale for at styrke den faglige og geografiske mobilitet blandt ledige i fremtiden.

Flere jobs i Norge

Ifølge den norske side, aftenposten.no, kan Norge se frem til godt 200.000 nye arbejdspladser frem mod 2014 og lønstigninger – nu mangler danskerne bare at tage del i festlighederne
Mest besøgte jobsites i december

Mest besøgte jobsites i december

FDIM har offentliggjort nye tal for, hvilke danske internetsites der i løbet af December 2011 har haft flest besøgende. Se statistikken for de 5 mest besøgte jobsites her.
Lille fald i ledigheden

Lille fald i ledigheden

Ifølge Beskæftigelsesministeriet faldt ledigheden svagt med 2000 personer i 2011.

Ny salgsdirektør til Pronghorn Racing

Pronghorn Racing er et kendt navn blandt high-end mountain bike brugere både i Danmark og udlandet. HEL udvikling finder det derfor en spændende udfordring at skulle finde kombinationen af en MTB entusiast og en dygtig exportsælger.
Flere online jobannoncer end forventet

Flere online jobannoncer end forventet

En ny analyse fra Dansk Jobindex, Danmarks Statistik og Danske Bank viser, at der er en overraskende stigning i udbud af ledige jobs på det danske online jobmarked.
Unikom HEL Udvikling skifter navn

Unikom HEL Udvikling skifter navn

I juli måned 2011 fusionerede virksomhederne Unikom ApS og HEL Udvikling ApS og dannede Unikom HEL Udvikling. Outplacementvirksomheden skifter nu navn og hedder fremover blot HEL Udvikling.
Stor lighed i danske indkomster

Stor lighed i danske indkomster

Det Økonomiske Råd konkluderer, at der er lav ulighed i den danske indkomstfordeling.
Tvivl om vismænds prognose om stigende ledighed

Tvivl om vismænds prognose om stigende ledighed

Vismændenes prognoser om flere ledige i 2012 er meget usikre, udtaler Kaare Danielsen fra Jobindex.
Fald i ledighed

Fald i ledighed

På landsplan faldt bruttoledigheden svagt i september måned, men der er stor forskel på ledigheden blandt landets 98 kommuner
Alle kan få et nyt job

Alle kan få et nyt job

Der er hjælp at hente, når afskedigelse er blevet en realitet. Unikom HEL Udvikling er en af de virksomheder, som hjælper jobsøgende videre til et nyt job – på firmaets regning.
En fortsat stigende jobomsætning giver muligheder

En fortsat stigende jobomsætning giver muligheder

Ifølge nye tal fra AKU har i alt 540.000 fundet arbejde i løbet af det seneste år – det relativt høje jobomsætningsniveau er gode nyheder for jobsøgende.

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35