Send til en ven   Udskriv21/6 2011 kl. 14:52
Send til en ven

Skriv målrettet mod firmaet/den offentlige forvaltning

Ansøgningen skal være gennemsyret af den virksomhed, som du skriver til

Af Erik Bernskov

Det er afgørende, at læseren i virksomheden, du søger job i, kan se at du har skrevet målrettet mod det specifikke job i den specifikke virksomhed. Det kan derfor anbefales, at du starter helt fra bunden og ikke genbruger en tidligere ansøgning. Derefter skriver du på en måde, så hele ansøgningen er gennemsyret af virksomheden og dens tankegang. Det kræver, at du har gjort dit forarbejde og analyseret jobannoncen grundigt samt har undersøgt alt hvad du kan om virksomheden, organisationen, kontaktpersonen, produkter etc.


Skriv om en fælles fremtid – hvis du tør


Når du har indsamlet oplysninger om virksomheden, så er det i mange tilfælde rigtig effektivt at – efter indledningen – skrive om en kommende fælles fremtid. Det kræver mod og at man tør satse, men jo mere man ved om virksomheden, jo bedre er man til at ramme tankegangen i virksomheden og jo mindre er satsningen.


Det er vigtigt at være konkret, når du skriver om fremtiden, og hvordan du ser din rolle i det kommende job. Selv om risikoen for at ramme forbi øges jo mere konkret du er, jo større er effekten, når du netop rammer.


Når du skriver om, hvad du vil gøre for at skabe resultater, så vil læserne lære dig og din måde at tackle udfordringer på at kende. Efter at du har fortalt, hvad du vil gøre, så kan du beskrive dine relevante kompetencer og erfaringer, som du vil trække på.


Brug dit netværk til informationsindsamlingen


Når du søger oplysninger om virksomheden, så kan du søge i LinkedIn på firmanavn for at se, om der er nogle i dit netværk eller evt. i dit netværks netværk, der har arbejdet i den pågældende virksomhed. Via disse personer vil du måske kunne opsamle vigtig viden, som kan gøre at du har endnu større sandsynlighed for at ramme plet med din ansøgning.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35