Send til en ven   Udskriv16/5 2012 kl. 12:43
Send til en ven

Dit billede på CV kan have en negativ effekt

Et billede på CV’et vil måske gøre det lettere for læseren at huske dig – men i virkeligheden er der en stor risiko for at blive sorteret fra på billedet.

Af Erik Bernskov

Mange mennesker vil mene, at et billede siger mere end ord – og det gør det måske også. Men når det gælder dit CV er dine kompetencer og erfaringer trods alt vigtigst. Et billede kan være med til at distrahere din kommende arbejdsgiver fra det, der virkelig tæller.

Du har ingen indflydelse på, hvem der ser og læser dit CV eller hvordan dit billede vil blive modtaget. Hvad enten vi vil være ved det eller ej, dømmer vi andre på deres udseende og fremtræden i løbet af få sekunder – og det gælder også på billeder.

Billeder sætter gang i fordomme

Bradley Ruffle fra Department of Economics på Ben-Gurion Universitetet har gennemført en undersøgelse i Israel, hvor det er meget udbredt at sætte billeder på sit CV. Mere end 5.300 CV blev sendt ud og besvarede i alt 2.650 stillingsannoncer. Der blev sendt 2 CV ud til hvert ledigt job – det ene CV var uden billede, hvorimod det andet CV havde et billede af en attraktiv mand eller kvinde vedhæftet.

Resultatet af undersøgelsen, der blev offentliggjort i 2011, viste, at der ofte diskrimineres på baggrund af billedet på CV’et. Ud af CV’erne med billede på, fik 20% af de attraktive mænd et jobinterview. Kun 12,8% af attraktive kvinder fik et jobinterview. Til trods for, at attraktive jobsøgende bliver set i et positivt lys, er der altså alligevel forskel på mænd og kvinder – måske fordi de, der var ansvarlige for modtagne CV selv var kvinder og skulle arbejde side om side med de potentielle kandidater.

13,7% af mænd, der havde sendt et CV uden billede, fik et jobinterview, hvorimod 16,6% af kvinder uden billede på deres CV fik en samtale.

Modtageren bestemmer budskabet

Undersøgelsen siger ikke noget om, hvorvidt modtagerne i de forskellige situationer var mænd eller kvinder. Der er dog en overvejende sandsynlighed for, at betydningen af et billede afgøres af hvilket køn, der læser CV’et.

Mit råd er at undlade billede på CV’et, da man ikke ved med sikkerhed om det øger sandsynligheden for at blive indkaldt til jobsamtale – eller det modsatte.

Læs mere om resultaterne af undersøgelsen på:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1378298/Attractive-women-attach-photo-CV-likely-employed.html

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35