Send til en ven   Udskriv27/1 2012 kl. 10:02
Send til en ven

Sådan finder du job i udlandet

Når du vil søge nyt arbejde i udlandet eller skal udstationeres via dit nuværende job, er det vigtigt at have styr på hvilke hjælpeværktøjer, du har til rådighed. Her er samlet en liste over nogle af de portaler som kan hjælpe dig med at finde frem dit udenlandske drømmejob.

Af Erik Bernskov

Enten du er på vej udenlands med jobbet eller gerne vil søge nye udfordringer bag nye landegrænser, er der hjælp at hente online. Der findes portaler, som kan hjælpe dig med at søge dit nye drømmejob eller få styr på hvilke arbejdsvilkår, der gør sig gældende i udlandet.

Find og bliv fundet med Stepstone

Stepstone er repræsenteret i 13 europæiske lande som fx Frankrig, Tyskland, Polen, Sverige, Østrig, Belgien, Italien, Holland m.m. og bestræber sig på at tilbyde kvalificerede kandidater til virksomheder hurtigt og effektivt.

Virksomheder såsom Deutsche Telekom, TNT, KLM, Dell m.fl. bruger Stepstone til at finde deres kandidater på tværs af Europa. Når du opretter dig i Mit Stepstone får du mulighed for at oprette CV database, modtage nyhedsbrev og karriereinformation samt en Jobagent, som alle har til formål at gøre dig opmærksom på jobtilbud og skabe kontakt til nye, mulige arbejdsgivere. Stepstone giver dig mulighed for at søge job i de forskellige specifikke lande, som er til rådighed.

The Network – stor international rekrutteringsdatabase

The Network er en international rekrutteringsdatabase som består af 49 førende jobportaler, som har forpligtet sig til online rekruttering i mere end 120 lande. Portalen blev grundlagt af StepStone og Totaljobs i 2002.

Som jobsøgende kan du bruge The Network til at få indsigt hvilke jobportaler der populært benyttes af rekrutteringsansvarlige i de forskellige lande, samt hvilke jobportaler, der kan være relevante for dig, når du søger job udenlands.

Databasen giver headhuntere og rekrutteringsansvarlige mulighed for at få indsigt i forskellige jobportaler verden over, og finde ud af fordelene ved opslag og rekruttering via lokale databaser.

IDA hjælper dig til udlandet

Hvis du er på vej udenlands med dit nuværende job, er ingeniørforeningen IDA’s hjemmeside et godt sted at hente gode råd og informationer om en række vilkår og forhold i forskellige lande. Du kan desuden finde en masse information om andre lande, kontakter og danske samt udenlandske netværk.

Du finder bl.a. informationer om:

  • Ansættelsesvilkår og lønforhold ved ansættelse i udlandet samt ophør af ansættelsesforhold
  • Internationale kontaktnetværk
  • Om udstationering
  • Om Skat
  • Eksamensdiplomer på engelsk
  • Titler i udlandet
  • Landeguide baseret på survey besvarelser fra 2011
  • Sikkerhed
  • Gæstemedlem i udenlandske organisationer

http://ida.dk/ansat/arbejdeiudlandet/Sider/arbejdeiudlandet.aspx

Eures – portal for jobmobilitet

Eures blev oprettet i 1993 og er et netværkssamarbejde mellem Europakommissionen, offentlige arbejdsformidlinger i EØS-medlemsstaterne og andre partnerorganisationer. Portalen bestræber sig på at gøre information, rådgivning og jobformidling om jobmuligheder samt leve- og arbejdsvilkår tilgængelig for både arbejdsgivere og jobsøgende, og består desuden af 850 vejledere, som udbyder oplysninger og hjælp til arbejdstager og arbejdsgivere i grænseregioner.

På Eures kan du læse om leve- og arbejdsvilkår, søge efter job, få besvaret spørgsmål af en Eures-vejleder og finde frem til, hvorvidt du bør tage skridtet og flytte til udlandet.

http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=da

Andre nyttige udenlandske links:

Expatcareers .dk

Extratcareers.dk dækker jobs inden for mange forskellige kategorier og giver jobsøgende fri adgang til ledige stillinger verden over.

http://www.expatcareers.com/

Monster.com

Se de forskellige lande, som udbyder monster og brug disse som udgangspunkt til at søge job i det pågældende land.

http://www.monster.com/geo/siteselection/

totaljobs.com

En af Englands førende jobportaler, hvor 3,6 millioner jobsøgende hver måned finder vej til de god 90,000 jobannoncer.

http://www.totaljobs.com/

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35