Send til en ven   Udskriv28/10 2013 kl. 10:58
Send til en ven

Brug Google Underretninger i jagten på dit næste job

Google Underretninger (Alerts) har for mange et stort uudnyttet potentiale i søgningen efter nyt job. Læs her 3 trin til hvordan du bedst muligt kan udnytte Google til løbende at indsamle informationer om eksempelvis virksomheder og konkrete jobmuligheder.

Af Erik Bernskov

Når du er på jagt efter et nyt job, bør Google Underretninger være et af værktøjerne i din værktøjskasse. Det kan ikke stå alene, men er et godt supplement til de andre måder at søge informationer og jobmuligheder. Du kan fx bruge Google Underretninger til at holde øje med, hvad andre vil se om dig på internettet (fx ved søgning inden en jobsamtale), du kan få besked om jobopslag, og du kan få nyheder om virksomheder, som du kunne se dig selv ansat i.

Følgende 3 trin kan hjælpe dig til at med at komme i gang:

Trin 1 – Konfigurer Google Underretninger

På siden www.google.com/alerts kan du konfigurere (opsætte) Google Underretninger med informationer om, hvilke informationer du ønsker at søge efter i Søgeforespørgsel.  Derefter vælger du, hvilken e-mail adresse, du vil benytte. Du behøver ikke at have en Gmail konto.

Under Hjælp/Tips finder du gode råd til, hvordan du bedst muligt kan lave en søgning. Fx sættes ord, der skal findes sammen i citationstegn. Hvis jeg skal søge på mit eget navn, vil jeg således skrive ”Erik Bernskov”.

Trin 2 – Udvid dine søgekriterier

Find frem til flere Underretninger/Alerts ved at tænke på de jobfunktioner og sektorer, som du er interesseret i. Tænk på hvilke søgeord der er relevante for at få fat i oplysninger om en ny arbejdsgiver via nyheder, pressemeddelelser etc.

Efter at have set resultatet af de definerede Underretninger kan du løbende tilpasse eller opret nye Underretninger, så de er afstemt efter dine målsætninger.

Trin 3 – Tænk ud af boksen

Det er nødvendigt at være kreativ og tænke ud af boksen. Tænk på hvad arbejdsgivere inden for dit fagområde vil komme med af informationer, og hvordan de kan være nyttige for dig. Tænk fx på faktorer, der kan skabe nye arbejdspladser eller udskiftninger i virksomheden, som kan genere nye jobs. Fx vundne udbud, nye ordrer og ændringer i ledelsen.

Dine Underretninger vil løbende hjælpe dig med at indsamle nyttig viden om både virksomheder, brancher og måske personer, som kan komme dig til gavn i jagten på dit næste job.

Forrige12Næste

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35