Send til en ven   Udskriv6/10 2011 kl. 23:04
Send til en ven

Spændende bog om at blive fyret og finde et job igen

Bogen Slået hjem” er en ærlig og lærerig bog, skrevet af en opsagt direktør. Der skulle mange netværkssamtaler til, før han opnåede sit næste job.

Af Erik Bernskov

Henrik Enegaard Skaanderup har i bogen Slået hjem” skrevet ærligt om de følelser og oplevelser, der er forbundet med at blive opsagt, og hvor svært det kan være at komme videre.

Bogen er en usædvanlig åben beskrivelse af hele forløbet fra opsigelse til han, 15 måneder senere, begyndte i et nyt direktørjob.

Netværksmøder er løsningen

Forfatteren beskriver i bogen, hvordan han, i løbet er ledighedsperioden på mere end et år, har haft op imod 225 netværkssamtaler. Det er meget stor mængde samtaler, men det er i sidste ende også den indsats, der er den afgørende faktor for opnåelse af et nyt job.

I bogen får man indblik i, hvordan Henrik Enegaard Skaanderup gik systematisk til værks i arbejdet med at etablere og afholde netværksmøder. Desuden også hvordan han løbende fulgte op på de afholdte møder. Noget rigtig mange i samme situation kan lære af.

Outplacement konsulent hjalp på vej

Forfatteren beskriver i bogen, hvordan en outplacement konsulent igennem hele forløbet gav sparring og værktøjer. Det giver et rigtig godt billede af, hvordan et tidsubegrænset outplacement forløb hjælper den enkelte med både en afklaring og en konkret rådgivning undervejs i jobsøgningen. Ikke mindst når man er frustreret over manglende resultater og tiden, der går.

En god bog til jobsøgende ledere

Som en bonus til læseren har forfatteren inkluderet gode tips og eksempler på bl.a. breve/mails til netværkspersoner og headhuntere. Selv uden disse er bogen en rigtig god beskrivelse af, hvad man går igennem i forbindelse med en afskedigelse og en efterfølgende langvarig jagt på det næste job.

Slået hjem kan varmt anbefales til alle, som er i en situation, hvor man, som tidligere leder, er på jagt efter et nyt job. Tilsvarende vil pårørende have stor gavn af også at læse om, hvad man som jobsøgende går igennem rent følelsesmæssigt.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35