Send til en ven   Udskriv14/3 2013 kl. 10:30
Send til en ven

Håndbog i netværksbaseret jobsøgning

Henrik Enegaard Skaanderups bog, Tag stikket hjem – Få dit næste job via netværk, er en glimrende fortsættelse af hans tidligere bog om at blive fyret som direktør, og hvordan han fik sit næste job. Bogen sammenfatter, hvordan man ved at arbejde målrettet med netværk kan finde et job.

Af Erik Bernskov

I bogen Tag stikket hjem – Få dit næste job via netværk fokuserer forfatteren Henrik Enegaard Skaanderup på det, der kendes som netværksbaseret jobsøgning. Dvs. hvordan man kan arbejde målrettet på at netværke sig til jobmuligheder. Det er en glimrende håndbog i hvad man kan gøre for at blive opmærksom på- og positionere sig overfor de stillinger, der hvert år besættes, men som aldrig slås op.

Hvor man som læser får mest ud af bogen Slået hjem, hvis man er opsagt leder, så er hans anden bog velegnet til alle typer ledige. I bogen kommer forfatteren ind på, hvordan man etablerer kontakter og møder, hvordan man får mest muligt ud af et netværksmøde samt hvordan man løbende kan udvide sig netværk. Der er også gode tips til brug af bl.a. Linkedin og værktøjer til kompetenceafklaring.

Bogen er krydret med adskillige korte beretninger om hvordan andre personer har fundet et nyt job via netværk. Disse små historier viser, hvordan det er muligt for alle typer jobsøgende at finde et nyt job via netværk.

Anbefales til jobsøgende

Jeg har igennem mange år arbejdet med outplacement af alle typer kandidater og hjulpet dem til at se mulighederne i at netværke sig til et nyt job. Jeg har derfor også mange gange oplevet, at når den enkelte kandidat kommer i gang, og ser mulighederne i et struktureret arbejde med netværk, så bliver der skabt nye muligheder, der ender med et nyt job. Derfor er det dejligt at opleve en bog, der sammenfatter mange af de ting, som man skal være opmærksom på. Dette bliver nemlig gjort på en meget fin måde suppleret med Henrik Enegaard Skaanderups egne erfaringer som meget ihærdig netværker, da han jagtede sit næste job igennem et meget stort antal netværksmøder.

Jeg kan anbefale bogen til alle jobsøgende, der har brug for inspiration til hvordan der kan arbejdes med netværk.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35