Send til en ven   Udskriv29/5 2012 kl. 14:35
Send til en ven

Gode råd og konkrete værktøjer til at få succes i karrieren

Headhunteren Stephen Bruyant-Langer kommer i bogen Din næste karriere med en række gode råd til, hvordan du kommer succesfuldt i gang med en karriere eller hvordan du som topleder genopfinder dig selv.

Af Erik Bernskov

Et indblik i en headhunters måde at arbejde på

Selv om det kan virke som en indirekte markedsføring af firmaet Korn/Ferry International, giver forfatteren indledningsvis læseren en god beskrivelse af, hvordan en executive headhunter arbejder, samt hvordan de enkelte kandidater findes og udvælges. For en direktør, der er blevet afskediget fra sit seneste job eller på et tidligere tidspunkt i karrieren kan det være en vigtig information at få bekræftet, at man ikke taber sin værdi af den grund. Der sker hele tiden afskedigelser af topledere, og derfor er det vigtigste for headhunteren, at kende til sandheden, omkring hvad der er sket og også tale med den person, som man refererede til, da man blev afskediget. Stephen Bruyant-Langer beskriver selv hvordan han har prøvet at blive afskediget.

Din personlige forretningsplan

Stephen Bruyant-Langer har i mange år coachet ledere i forbindelse med at komme videre i deres karriere og opnå succes. I bogen gennemgår han, hvordan han hjælper den enkelte klient til at, igennem udarbejdelse af en personlig forretningsplan, genopfinde sig selv.

Anden del af bogen er en konkret beskrivelse af de enkelte elementer i forretningsplanen samt kommentarer og råd i forbindelse med de enkelte øvelser. Det kan varmt anbefales at arbejde med øvelserne og bruge dem som et værktøj til at blive afklaret omkring, hvor man står i sin karriere.

Første del af forretningsplanen er en selvanalysedel, der er opdelt i en situationsanalyse, en trivselssanalyse og en kompetenceanalyse. Anden del af forretningsplanen har som mål at formulere en livsambition. Dette sker igennem øvelser, der relaterer sig til drivkraftanalyse og en analyse af ambitioner, der driver dig. Tredje del af forretningsplanen er din udviklingsplan og din tidsplan. Herunder også en øvelse der relaterer sig til ”selvgenopfindelse”.

Hvordan du eksekverer

Sidste del af bogen er en samling af forfatterens tips og råd til, hvordan du som leder opnår succes i jobbet. Desuden giver headhunteren også sine råd til, hvordan man forbereder sig til en jobsamtale og hvordan man agerer under selve jobsamtalen. Der kommer ikke epokegørende nyt, hvilket også ville have været overraskende. De mange gode råd og personlige kommentarer er imidlertid en vigtig del af bogen.

Bogen er godt skrevet og kan varmt anbefales. Specielt hvis du er godt på vej i en lederkarriere og har brug for at genopfinde dig selv. Forfatteren er ikke bange for at uddele af sine personlige erfaringer og holdninger, hvilket gør bogen mere interessant.

Du kan læse mere om bogen på www.denpersonligeforretningsplan.dk

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35