Send til en ven   Udskriv9/9 2011 kl. 9:17
Send til en ven

Covey har begået en inspirerende bog om at få sit drømmejob

Bogen "Kanon karriere" af Steven R. Covey og Jennifer Colosimo kommer med gode råd og tip til at opnå drømmejobbet og gøre en forskel.

Af Erik Bernskov

Der findes et utal at bøger om teknikker og gode råd til jobsøgning, og om hvordan man finder drømmejobbet. Kanon karriere skiller sig ud fra mange af disse ved at vende tingene på hovedet og fokusere på, hvad mit eget bidrag skal være, og hvordan jeg vil være proaktiv og yde et ekstraordinært bidrag.

Ikke kun en bog for jobsøgende

Bogen er ikke kun inspirerende læsning, hvis du står uden job. Hvis du har et ønske om at tage din karriereudvikling i egen hånd og skabe en great career” så er der mange gode råd at hente.

Efter en afklaring omkring at få afdækket sine styrker kommer Covey og Colosimo med det gode råd at finde frem til sin egen sag. Når du har fundet frem til din sag, og de problemer du vil løse i din karriere, så anbefaler de to forfattere – helt i tråd med bogen 7 gode vaner – at lave en bidragserklæring.

Gode råd om at finde jobbet

Når grundlaget for jobsøgningen er på plads, så er det tid til at arbejde målrettet med jobsøgningen. Hvor mange taler om at få job via netværk, eller sikre sin fremtidige karriere ved at arbejde med netværk, så mener de to forfattere, at det er en forældet tankegang.

Det drejer sig derimod om at opbygge en landsby af personer, som tjener og støtter dig, og som du også tjener og støtter. Landsbyen kan opbygges og vedligeholdes på forskellige måder. Blogs og de nye sociale medier er en af måderne.

Afslutningsvis kommer bogen med konkret råd i relation til ansøgninger og CV. Disse er brugbare om end de bærer præg af at være overført fra det amerikanske jobmarked og amerikanske CV traditioner. Dog skal det siges, at nogle af disse langsomt også er ved at vinde indpas i Danmark.

Brug bogen som en arbejdsbog

Kanon karriere” kan varmt anbefales. Det største udbytte fås dog først, når man også gennemfører de øvelser, der er i bogen og rent faktisk implementerer de gode råd.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35