Send til en ven   Udskriv7/7 2011 kl. 16:48
Send til en ven

6 fordele ved at benytte rekrutteringsfirmaer

Det er pengene værd at benytte et seriøst rekrutteringsfirma til at besætte en stilling frem for, at man som leder eller HR ansvarlig gør det selv. Jo vigtigere personen er for firmaet, desto vigtigere er det også at sikre, at det er den bedste kandidat til jobbet, der får jobbet.

Følgende fordele opvejer omkostningen ved at benytte et eksternt firma til rekrutteringen:

1) Der ligger en stor tidsbesparelse i at lægge opgaven ud til et konsulentfirma, som ikke bestiller andet end at finde den bedste mand/kvinde til jobbet. Det kræver tid at gennemgå ansøgninger, screene kandidater og foretage de første interviews. Den tid skulle gerne kunne bruges bedre til at fokusere på firmaets kerneområder.

2) Interne og eksterne kandidater kan blive målt op imod hinanden af en professionel og neutral person. Såfremt det ender med at interne kandidater ikke får jobbet, så vil de pågældende bedre kunne acceptere beslutningen.

3) Et eksternt firma kan som et mellemled tillade sig at prikke til en kandidat hos en konkurrent, så han indgår som et emne i puljen af kandidater. Der vil ikke opstå komplikationer, hvis vedkommende alligevel ikke bliver ansat.

4) Rekrutteringsfirmaer har, hvad enten de søger kandidater via jobopslag eller via headhunting, som regel adgang til store databaser, hvor der er relevante kandidatemner. Derudover kan flere forskellige andre kilder til fremskaffelse af gode kandidatemner bruges parallelt i en rekrutteringsproces.

5) Et rekrutteringsfirma, der har ekspertisen i huset til at headhunte, kan i diskretion finde kandidater til et job allerede inden at fx en direktør bliver afskediget.

6) Der går ofte lang tid imellem at et firma skal ansætte ledende medarbejdere eller særlige specialistfunktioner. Derfor har man typisk ikke et opdateret kendskab til markedet for disse kandidater, og er derfor ikke ligeså skarp som et eksternt firma er. Specielt hvis man vælger et firma, der netop har specialiseret sig i den pågældende type ledere eller specialister.

Forudsætninger for fælles succes

Det er ikke nok at blot lægge en rekruttering ud til en underleverandør. En vigtig forudsætning for at en rekruttering bliver en succes er således, at rekrutteringsfirmaet kommer ind under huden på opdragsgiveren.

Det er meget vigtigt at få analyseret og vurderet opgaven grundigt og kende til alle omstændigheder omkring firmaet og jobbet. Som leder i firmaet skal man derfor være parat til at være åben og ærlig og ikke holde noget skjult i processen.

Når der skal vælges rekrutteringsfirma, er det derfor vigtigt at se på erfaringer og kompetencer i relation til empati og organisations- og forretningsmæssig forståelse.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35