Investering i professionel rekruttering er en god forretning

40 % af nyansatte i danske fremstillingsvirksomheder stopper inden for et år, og det koster, da en fejlansættelse kan koste en virksomhed op mod en halv million kroner. Det viser nye forskningsresultater fra erhvervsøkonom og lektor ved Syddansk Universitet Bo H. Eriksen.

Man bliver ansat på sin faglighed og fyret på sin personlighed

En personlighedstest kan være en hjælp til at finde frem til om en person er den rigtige til jobbet.

Løft kvaliteten i ansættelsessamtalerne - og spar tid

At ansætte en ny medarbejder på baggrund af en ansøgning og jobsamtale kan ofte lade én tilbage med en usikkerhed i forhold til, om man traf den rigtige beslutning. Vi har her samlet 4 gode råd til at sikre, at du som arbejdsgiver får et mere kvalificeret grundlag at træffe din beslutning på.
Stil de rigtige spørgsmål og få de rigtige svar

Stil de rigtige spørgsmål og få de rigtige svar

Jobsamtalen giver dig som interviewer muligheden for at lede samtalen i den retning, du ønsker, og få svar på de alle de relevante spørgsmål i forhold til den stilling, der skal findes en medarbejder til. Her finder du spørgsmål, som med fordel kan benyttes under en jobsamtale.
6 vigtige tips til professionel brug af LinkedIn

6 vigtige tips til professionel brug af LinkedIn

Det handler om at henvende sig til potentielle kunder og kandidater på en måde, som giver dem lyst til at være en del af dit netværk. Her er 6 konkrete råd til, hvordan du kan bruge LinkedIn til på sigt at give dig nye kunder.

Virksomheder kan udnytte tilskudsmuligheder langt bedre

Mange akademikere har stor succes med at få job i mindre og mellemstore virksomheder ved udnyttelse af tilskudsmuligheder. Der er et stort potentiale for, at mange flere virksomheder kan udnytte tilskudsmulighederne.

Hold fast på talentet

Mange virksomheder glemmer at tilgodese de talentfulde og innovative medarbejdere, hvilket ofte resulterer i, at de søger væk fra virksomheden og søger nye udfordringer.
5 metoder til rekruttering af din nye medarbejder

5 metoder til rekruttering af din nye medarbejder

Der findes mange måder - nogle mere effektive end andre – hvorpå, du kan finde frem til din nye medarbejder. Her er 5 forslag til, hvordan du kan gribe rekrutteringen an.

Rekrutteringsproblemer næsten væk

Ifølge en analyse fra Samspil er arbejdsmarkedets tidligere rekrutteringsproblemer næsten forsvundet.

4 vigtige skridt til planlægning og gennemførsel af jobinterview

Flere og flere jobansøgere er godt forberedte, når de går til jobsamtaler – og det stiller større krav til den, der skal rekruttere. Her er 4 vigtige elementer til hvordan jobsamtalen kan planlægges og gennemføres.
Gør jobannoncen skarp - og find den rette medarbejder

Gør jobannoncen skarp - og find den rette medarbejder

Når du skal finde en ny medarbejder til et job, er det vigtigt at kunne sætte ord på, hvad og hvem du søger. Jo mere præcist din jobannonce afspejler jobbet, desto større er chancerne for, at du finder frem til den rette person til jobbet.

6 fordele ved at benytte rekrutteringsfirmaer

Det er pengene værd at benytte et seriøst rekrutteringsfirma til at besætte en stilling frem for, at man som leder eller HR ansvarlig gør det selv. Jo vigtigere personen er for firmaet, desto vigtigere er det også at sikre, at det er den bedste kandidat til jobbet, der får jobbet.
Vær grundig med referencerne

Vær grundig med referencerne

Under en rekrutteringsproces kan man blive så varm på en kandidat, at referencetagningen bliver taget mindre alvorligt - Undgå at falde i den fælde.

JobOgLedelse.dk • Tlf: (+45) 44 44 06 35